BOBBIE en een weggever

Ik maakte het hemd voor meisjes uit de laatste LMV.  De bobby Blouse.

Het gaat al goed hemdjes maken al zeg ik het zelf.
 Ik moet wel zeggen dit heb ik voornamelijk te danken aan de dame achter zonen09, waarvoor dank!  Haar uitleg in het Theo-hemd boekje gebruik ik nog steeds bij het ineenstikken van een hemd.  

Neem daarbij nog een schoon miss chips-stofke van onze geliefkoosde webwinkel mondepot en hopla een nieuw kledingstuk aan haar lijfke.


Het is al maat 134-140 terwijl ze momenteel nog maat 128 draagt meestaal.
Beetje te groot maar kom een hemd is toch wat werk dat mag wat langer meegaan nie?

Ik deed ongeveer alles zoals in de LMV, alleen vergat ik een paar dingen... beplakken met vlieseline.  En ik kom dat dan altijd te weten juist wanneer ik iets stik en denk shhh...TTTT en daar moeten nog knopen in en das zo fijn da stofkeeee...


Soit ik zette door en bij de kraag aanzetten bleek dat ik het tunneltje voor het lint aan de binnenkant had gezet... alllEEEE neeee....
Soit zonder lint is da toch ook goe he? En zo een lint, is da nie wa storend voor een kind?
whahaaa... baa jaaat seg.
En nu blijk ik dus nog van da schoon stofke een 60 tal cm's over te hebben en ik dacht ik maak haar nog een rokje maar misschien heeft iemand anders daar ook zin in?
Of als je beschikt over een mini meisje of jongen gaat daar misschien nog iets anders uit ook.

Laat maar weten en we trekken hier een winnaar bij meerdere gegadigden!

Prettig weekend !!!!!
Reacties

 1. Mooi! Dat zie ik mij ook nog wel eens maken. En dat stofje? O ja, gaarne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig bloesje, dat patroontje was mij nog niet opgevallen.
  Voor mijn kleindochter zou ik nog wel iets kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh, dat is echt een kei schoon blousje!! Wij hebben een kersvers nieuw buurmeisje, dus misschien kan ik uit dat mooie stofje wel een klein fijn jurkje maken 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe graag mee, met 2 dochtertjes van 3 en 5 krijg ik daar zeker nog iets moois uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig. Dat stofje is er gewoon voor gemaakt 😉.
  Ik gebruik ook steeds Sharon haar uitleg bij het stikken van zulke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met 60 cm krijg ik zeker nog iets gemaakt voor mijn bijna 1-jarige en het is helemaal haar kleur! De Bobby blouse was me nog niet opgevallen in de LMV maar deze is echt een pracht exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik plan nog een Marablousje van Compagnie M. Perfect voor dat stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi bloesje en restlapje kan ik voor mijn kleindochtertje gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super mooi stofje! daar kan ik voor één van mijn kleindochters vast iets mooi maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn metekindje zou prachtig staan in een herfstrokje met dit stofje. Aan zo een prachtig bloesje durf ik me nog even niet te wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw! Dat stofje zou hier ook welkom zijn, voor een Féliz, denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. top bloesje! En dat lint zat vast toch maar in de weg :D zou ik ook voor hebben :) En dat stofje, dat zegt me wel iets, voor een rokje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie blouse! Ik ken het patroon niet, maar zo'n lint mis ik toch niet jong, 't ziet er zo geweldig uit. Ik heb een kleine van 2,5 en een buikbabymeisje, maar misschien ben ik wel creatief genoeg om iets voor de 5-jarige zoon te verzinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooh wat een schoontje! En altijd zo bloedeerlijk gij he! Ik doe ook mee voor het stofje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooi bloesje in een prachtig stofje!! Ik doe graag mee voor het restje want het metekindje zou al even mooi staan met zo'n mooi bloesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit noem ik nu eens een mooi bloesje !!! (ik doe voor alle duidelijkheid niet mee voor het stofje, want met 60 cm kom ik hier niet ver meer :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hé, hé, ik las hier al het verslagje (op de smartphone) en had toen geen tijd om te schrijven dat ik dit geweldig vindt!! Zo mooi dat stofje, mocht je magische talenten hebben en je kan de hoeveelheid nog verdubbelen, dan doe ik mee ... Maar met die grote meiden hier in huis, laat ik de eer voor de kleine lapjes aan de minimensjes :-)
  Frappant, jij naaide het tunneltje aan de binnenkant en moest het strikje dus skippen ... Ik naaide het tunneltje juist, maar kreeg een 'njet' van de dochter ... balen dus. Ga maar eens kijken op mijn blog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Damn, kemel van een dt-fout. Sorry, not sorry, kan gebeuren hé ...

   Verwijderen
 18. Prachtig bloesje, ik zal het ook maar op mijn ellenlange to do lijst gooien. Ik doe graag mee voor het mooie stofje, heel mooi kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bij het zien van zo'n mooi bloesje overweeg ik er toch ook een te maken voor mijn oudste madammeke. Ik waag ook mijn kans voor het stofje! Kleine Nore is geboren 💕 en wacht nog op een Grace-jurkje van mij 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Moh kijk, dat bloesje was nu eens compleet aan mijn aandacht ontsnapt. Maar hé, ik HEB die stof én dat boekske, wie weet doe ik gewoon wel van gekopieerde kat en zo --ik laat de stof dus graag aan iemand anders ;)--
  Mag ik verder nog even zeggen dat ik zo blij ben dat jullie precies weer 'in actie' geschoten zijn, ik geniet altijd van jullie schrijfsels <3

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo'n lint heeft een kind idd niet nodig. Mooie prestatie en ik ding graag mee voor het stofje. Klein boelekes genoeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh, zalig mooi hemdje!! Dat patroontje sprak me al meteen aan (maar geen meisjes om voor te naaien) en met dit stofje is het echt super!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !