zondag 25 september 2016

Blinbling met stijl

We schrijven eind augustus, een shoppingtrip naar Antwerpen.
Dochter weinig geïnteresseerd in kledingwinkels en des te meer in winkels met allerhande prutsen.
Tot we de American Outfitters binnenstappen en ze wordt aangezogen door een sweater me van die pailletten die ge van de ene kant naar de andere kant kan vegen en die dan van kleur veranderen. Spijtiggenoeg is de kleinste damesmaat Inge nog wat te groot en gaan we zonder iets weer buiten. Maar dan...ze is vastbesloten om met zo'n sweater naar huis te gaan en elke winkel tussen Groenplaats en station hebben we uitgekamd, maar helaas, als ge echt iets zoekt dan vind ge het juist niet.
Ons Ann wordt natuurlijk gebrieft en 't is zij die me enkele dagen later al opbelt om te zeggen dat ze dergelijke stof gezien heeft bij de Gouden Flamingo in haar eigenste Bornem. Ik direct actie ondernomen natuurlijk, en... OMG de schoonste paillettenstof ever seg. Nie zomaar blingbling goud maar subtiel brons en zwart, een match made in heaven als ge 't mij vraagt! Zwarte sweaterstof wordt bijbesteld en gelukkig zijn er dan nog een paar zonnige en warme weken want anders had Inge me de oren van men kop gezaagd wanneer de sweater af ging zijn. 
Ondertussen lees ik dit wel en begint mijn enthousiasme al om te slaan in pure stress, echt met bibberende handen begon ik te overlocken op een proeflappeke, en wonder boven wonder, geen brekende naalden, da machien gaat daar door gelijk dat boter is. Enkel de spanning van de verschillende draden regelen is nog een werkpunt maar voor de rest zeer tevreden. En Inge ook!

Pailettenstof, zwarte sweaterstof en boordstof : De Gouden Flamingo in Bornem
Patroon : mitch sweater uit LMV
Fijne zondag nog!!!

donderdag 22 september 2016

verjaardagen en blogmixen !

Ik had geen idee wat ik ging maken voor de verjaarders hun klasgenoten.  Dus ik schuimde wat blogs af en vond de tassle tutorial bij Lily & Woody, dit samen met de koekjes van bij Elisanna en yupla
 ik wist weer wat te doen!

Correctie: ook medeblogger wist wat te doen bij de eerste lading, ze zorgde voor de nodige bijstand want ik zat met een nogal vervelende halsuitsnijding (zie de rode loper op!)...

Het kurkleer komt van bij www.k-bas.be, das al gewoon superplezant om vast te pakken, echt he, alleen daarvoor al moet ge u eens nen aanschaf doen.

Voila en zo passeerde hier weer de week van Frits en Eef en zijn ze nu
zes en zeven!  Twee handen op ene buik, partners in crime, de protters (dat begint al beschamend over te komen nu), ingetogen Frits zou je kunnen zeggen voor de buitenstaander, thuis de zot aan tafel en Eef... mja zeg maar de uberenthousiasteling!


De rekkertjes vind je bij Hema, Frits koos voor de zeer mannelijk versie, met het blauwe rekkertje.
Ik - ook ons Sandy haar mening - probeerden nog te overtuigen dat het fluo-oranje ook voor jongens was maar daar waar Eef het oke vond ging Frits resoluut voor zijn goesting en combineerden we dus van moetes met blauw.Hier ziet ge peins ik ongeveer het enige koekske waar die stempel nog in te zien was, oe komt da toch seg dat da teveel rijst,  daar ben ik dus nog altij nie uit he.
Zakjes te vinden bij Ava.
Ringskes van bij veritas.
Op naar weer een jaar vol zotte streken !!

maandag 19 september 2016

De camouflage sjakos

Ik maakte nekeer een sjakos, ne zak noem het gelijk ge wilt.
De Lili uit de tas van Annelies. Ik wilde natuurlijk nie onderdoen voor half blogland en deed ook nekeer van kurkleer, en terwijl ik nu toch bezig was ook ineens nekeer van leren hengsel. En van rivet ook zult ge nu misschien peizen, ah neen eh, teveel horrorverhalen daarover, daarvoor ging bibi vakkundig naar de schoenmaker.
Deze morgen deed ik van fotoketrek op 't terras, in de zon, resultaat : te weinig contrast tussen muur en sjakos. Straks nog nekeer proberen. En in plaats dan van een andere locatie te zoeken...terug tegen dezelfde muur, resultaat van 't zelfde maar wel me floshke deze keer.
En ben ik nu content? Van de foto's zeker nie. Van de sjakos, matig, ik heb al veel schoonder gezien in blogland. Toch wel content van wat ik hieruit leerde, kurkleer verwerkt fantastisch, leren hengsels stikken met mijn machien is te doen, de schoenmaker deed dat perfect, die rivetten.
En de afmeting is ook perfect, past schoon onder uwen arm als ge de hengsels over uw schouder draagt.

Ik gun u ook nog een blik op de overbelichte binnenkant.

Patroon : Lili uit de tas van Annelies
Kurkleer en leren hengsels : Kbas
Stof : kringloopwinkel

zaterdag 10 september 2016

De rode loper op

Elke van de gouden flamingo vroeg even geleden of Eef het zou zien zitten om op de langste rode loper te flaneren hier in ons dorpje Bornem.  Met natuurlijk een zelfgemaakte outfit en stofjes uit haar winkel.
Eef die was meteen enthousiast, ik ook wel maar ik had zowa schrik... iets zelfgemaakt en daarmee de rode loper op... mmmm...

En omdat het hier om ne winterdéfilé ging, al gaf het weer meer hoogzomer aan, ging ik op zoek naar wat inspiratie...
Ik schuimde het net af en kwam bij één van mijn geliefkoosde merken Bellerose en zag een outfit die volledig bij de dochter past.


Dus ik nam het hemd van www.zonen09.com, maakte er een kwartmouwke van en ook onderaan paste ik het een beetje aan... 

Dat ging al bij al vlotjes, al zette ik effe de voorpanden verkeerd aan het achterpand, ma kom dat was nog vlug opgelost.

Het kleedje daarentegen dat kwam niet zo vlotjes vanonder het naaimachine gerold al ziet het (en is het misschien voor velen) e piece of cake uit.  Het stofje is van de collectie van Lotte Martens.
 Ik nam het betoverend winterjurkje uit het grote naaiboek als leidraad.  Ik versmalde en vervormde.... En bij de hals zit het grootste probleem... Hoe fixed Bellerose die rek aan het katoenen stuk zonder een al te grote halsuitsnijding??? Of is die eigenlijk wel wat groter dan ik bedacht dat die was??  In ieder geval, we moeten hier serieus trekken om het kleedje over haar hoofd te krijgen en ik overweeg nog een aanpassing... 

Eef die ging wat timide de rode loper op maar dat was al snel van de baan... 
van mijn afrondingskes onderaan was ik wel superkontent...
 Hier stapt ze vrolijk rond...
Schmink nakijken...
stof: de gouden flamingo natuurlijk !!
kousen: Bellerose
schoenen: HIP bij zappas 


 Wat streken, zoals een catwalkmodel het betaamt ..Deze ballon was direkt de beste vriend van Eef ...Vwala en nu hebben we voor enkele dagen een nieuw huisdier, de flamingo, momenteel kijkt hij mee tv en zo meteen gaat hij mee naar boven...

merci Elke  om hem te verstoppen in onze auto, feest als we thuiskwamen !!!!donderdag 8 september 2016

Rechtzetting

Excuus, excuus, excuus, betreffende de vorige blogpost.
Schiet ik daar toch wel ne kemel van formaat zeker.
Is het u ook opgevallen dat onze winnaar B-naais enkel reageerde
met een dikke vette WAUW maar het patroon reeds in haar bezit heeft en dus niet meedingt naar de prijs? Mij dus ff niet eh. Lees ik dan de reacties niet? Oh jawel, maar enkele dagen daarna deed ik maar van lotjetrek en herlas de reacties niet meer.  En ik me maar afvragen waarom ik geen zwaar verheugde mail ontving van een overgelukkige winnaar.
Bij deze dus een nieuw slachtoffer : TRIENTJE
Laar snel iets van je horen via clootssandy@gmail.com

zondag 4 september 2016

En de winnaar is....

B-naais

stuur een mailtje naar clootssandy@gmail.com
en het pakketje komt snel jouw kant op!