De wasmandhoes, een tutorial.


Is het niet zalig, ge vertrekt 's morgens naar uw werk, zet ondertussen uw wasmand met strijk af bij het strijkatelier en 's avonds kunt ge uw wasmand met netjes gestreken en geplooide kleren weer meenemen naar huis. Klinkt goed toch!

Zo gaat het hier ook verschillende keren per week, met één verschil. Ik sta voor de deur van het strijkatelier, pak mijne sleutel, ga binnen, zet men toestel aan, en ik kan beginnen, de wasmand strijk van mezelf word even aan de kant gezet en na mijn uren doe ik die ook nog vlug.

Nu geen droomjob, niks om mee te stoefen, en soms schaam ik me daar ronduit voor. Maar he, als ge thuis werkt dan kunt ge mij overtreffen maar anders...ik werk op minder dan 500 m van men deur, kan beginnen wanneer ik wil, eens een uurtje minder, ik haal dat wel in. Als de kinderen me nodig hebben staan ze daar, of ben ik direct thuis. Ons Ann springt wel eens binnen als we iets moeten doorgeven en Inge durft wel eens express haar boterhammen vergeten op die ene dag dat ze op school moet eten en komt dan gezellig op men werk eten, ijskast, keukentje, allemaal bij de hand daar, nen toffen baas en collega's, meer moet da nie zijn.

En 't is daarmee dat ik op het idee kwam van de wasmandhoes, kunt ge dat proper over uw wasmand doen en waait daar ook niks uit als ge buitenkomt. Ik voel hier ne mini-tutorial aankomen...

Ik begin met een rechthoek van 62 cm op 92 cm.
Vouw de hoeken dubbel en teken een loodrechte lijn op 12 cm van de punt.


    Knip de hoek eraf.                       
  Stik en overlock.


Neem een smal elastiek van 1,20 m, 
sluit tot een cirkel en verdeel in 8 gelijke delen.
Verdeel de stof rondom ook in 8.
Speld de elastiek gelijkmatig aan de rand van de stof. Bevestig de elastiek aan de rand met een zigzagsteek.


Vouw de elastiek omEn nog eens om


Speld en stik op 4 mm.


En klaar is ie!


Reacties

 1. klinkt anders wel als een droomjob, plus, gij maakt het leven van veel ploetermoeders een pak aangenamer ;)
  handige tuto ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij is het lang onderweg, veel stress en verschrikkelijke uren. U job klinkt fantastisch!
  Leuk idee! Gewoon al enorm handig om de kat uit de propere was te houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij heel handig,z'n strijkatelier,ik heb een grondige hekel aan strijken.Maar als thuismoeder kan ik dat niet maken om mijn was daar naartoe te doen...zelf de strijk doen hoort daar nu eenmaal bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Keigoed gevonden!
  En gij, u schamen?! Denk is aan al die vrouwen/mannen die jij gelukkig maakt. Alleen maar blije gezichten, dat is heel wat anders dan de ontevreden "klanten" die me opbellen in mijn contact center. ;-) Elke job heeft zijn charmes joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke hoes! Hier helaas geen strijkatelier om de hoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom zou je schamen voor je beroep!Menige huishouden zijn super blij met deze uitvinding.Ik wou dat ik ergens nog wat uren kon bij doen in dit beroep,heb elke namiddag vrij en het zou ideaal zijn om te combineren ;-) Tof dat je ons de tutorial zomaar cadeau geeft...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !