De dwarsfluit en de Dwerg

U kent het waarschijnlijk ook wel of misschien niet (en prijs u dan gelukkig)... de briefjes in de boekentassen.
Kan E./F.  een zwart kleed meebrengen voor het schoolfeest./kleren meebrengen om als dwerg op het podium te gaan?  Tegen dinsdag voor de ene, tegen vrijdag voor de andere... Toch wat gespreid, oef.

En dan is het ff stressen maar kom eigenlijk is het ook best weer een leuke uitdaging om enkele dagen later iets mee te geven dat er mee door kan...

Ons Sandy redde me twee keer!  Een zwart stofke voor Eef die als klassieke muzikante de dwarsfluit ging bespelen en een rood stofke voor de dwerg van dienst.  Beide stofjes van de kringloopwinkel, toevallig in huis (ne mens kan maar sjans hebben!).
Voor Frits had ik me de dag ervoor bezig gehouden met het maken van een baardje uit een versleten wollen vestje. (uit het boekje met verkleedkleding van Maison Victor).  En dan nog een riem maar die was echt belabberd in elkaar geflanst dat geef ik toe... het was dan ook al vree laat toen ik die ingeving kreeg...


... deze foto stuurde ik door naar ons Sandy ... lachen toch?


Het zal u dan misschien ook niet verbazen dat Dwerg Frits gewoon zo op het podium kwam... a jaa mama de kindjes lachen met die baard... (damn!).


Eef die ging volledig op in haar rol als muzikante maar liet ook een attribuut achter in de klas...


Het patroon van het kleedje komt uit de laatste maison victor.  Vlug klaar dus handig voor dit projectje en dankzij liesellove haar blogpost nam ik het een centimeter of tien langer, een klassieke muzikante dient wat zedig over te komen niet?

Om het zwart wat op te fleuren amuseerde ik me nog met het maken van een kraagje, eigenlijk omdat ik dat allang eens wou maken.  Het patroontje nam ik uit het eerste boek van Remi & Cosette.


Ook dit haalde het podium niet, wegens: NIET zwart MAMA.
Reacties

 1. Die baard is echt geweldig, spijtag dat hij die niet wilde dragen! Heel stijlvol kleedje trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi, gelukkig toch 1 foto met baard! Maar die zou hier ook het podium niet halen vrees ik. Kindjes he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He wat jammer dat hij de baard niet deed, hij is echt super, die kids en hun eigen mening .... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, alé, die attributen zijn toch keiplezant.
  Ze hebben duidelijk een eigen mening. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !