zondag 29 juni 2014

Randy broek voor El Fritso

Ik heb hier ondertussen al de edities liggen van la maison victor en heb al veel gezien dat ik wel eens wil maken...

Maar dit broekje heeft me zover gekregen om het ook daadwerkelijk uit te voeren. 
Ik heb geen tricot maar katoen genomen, de schree (iedereen mee?) hangt namelijk laag genoeg en geeft zo voldoende bewegingsvrijheid dacht ik zo.  

Leuk patroon met de schuine zijnaad vind ik en El Fritso ook tevree met z'n nieuwe broek, de (grote) man des huizes vond ze bij het in elkaar zetten een twijfelgeval maar gisterenavond werd ze al hip genoemd. oefke.


bruin stofje: modecoupon sint niklaas
groene stof: op de markt eens gekocht en groene paspel is me een raadsel


En dan op model, hij had er niet veel zin in maar mocht zelf zijn t-shirt kiezen voor erop, goeie keuze vond ik (sjanske).  En eerst ging het nie zo vlot... zoals meestal maar daarna kwam hij erin...

t-shirt: hema


yeah!
Prettige zondag nog!!

woensdag 25 juni 2014

Etnische short

Ik zag in de Knippie 3/2014 een shortje, nogal oversized bij het meisje op de foto, dus waarom eens niet de grootste maat uitproberen voor mezelf. Na wat meetwerk durfde ik zelfs de 164 aan. De aangestikte elastiek in de taille verving ik door tricot met een elastiek binnenin. Maar nu komt het beste, het stofje, dat zijn eigelijk 6 servetten die ik kocht in de kringloop, het motief sprak me direct aan en ik kon me niet inbeelden dat ik ooit ergens zoiets in een winkel of op het web zag dus ik kon ze niet laten liggen. 


Boekentas open

of gewoon dicht laten?
't Zou wat zijn.  Natuurlijk kunnen we dat als moeder niet maken.
Maar soms is dat echt verschieten he.  Twee weken geleden een briefje bij Eef.  Kan je kind morgen als rode duivel komen? Nu zijn wij hier wel mee in de voetbalgekte, daar nie van, maar een outfit voor Eef had ik niet liggen.  Dus topje van Inge wat aanpassen, pimpen met een logo en sportbroekje verkorten, nu ja het was nog wel snel gefixed eigelek feitelek.

En dan vorige week een briefje bij Frits.  Juffrouw Annemieke gaat op pensioen.  Wegens het kleine (denk echt klein) gestalte van de op pensioengaande juf gaan alle kleutertjes de plopdans doen en het zou dus leuk zijn als ze in gepaste outfit kwamen.... euhm allee zeg plopminded ben ik echt niet dus hier ook weer geen voorzieningen in huis... 
natuurlijk zat er een dag later een identiek briefje in Eef haar boekentas ee.

Effe denken en met het maken van dit broekje kwam ik al snel op een idee (jaja toegegeven de laatste tijd ben ik voor de snel, sneller, snelst naaisels :), dat komt vooral door dat terrasweer en bijgevolg de zoeten inval hier bij ons...
Het is zelfs oppassen voor de luienipoziekte want die slaat bij mij toe alvorens de vakantie hier goed en wel is ingezet precies.

Een blauw en geel zacht stofje had ik nog liggen, Frits en Eef kozen dit zelf wegens "zo superzacht mama".
Eigenlijk zag ik dit voor een vestje want ze hebben zo'n gekochte versie en dat is aandoen, wassen, drogen, mamaaa die zachte he, aandoen dus.

Soit dat was er nog niet van gekomen en het kwam weeral van pas nu.

Ze vinden zelf dat ze kabouter lui en kabouter kwebbel zijn..
Zit wel wat waarheid in :)het is nog vroeg... wakker worre !!
(Eef haar broekje werd wat smaller vooraan voor iets minder pof)


(hun sandalen bleken niet aan, ik zag het wat laat :)Die broekjes worden toch wel gezellig zachte huisbroekjes denk ik na kabouterdienst te hebben gedaan...dinsdag 24 juni 2014

zondag 22 juni 2014

Zomermodus

't is hier de laatste weken wa stillekes op den blog. Dat komt omdat mijn wereld in de zomer stukken groter is dan in de winter, als ge namelijk de achterdeur opendoet ligt daar nog een leefruimte, frisgroen, genaamd den hof, en natuurlijk is nen hof keihard genieten, maar helaas wonen in onzen hof geen kabouters die 's nacht onkruid wieden, snoeien, het gras afrijden...

Wat minder tijd om achter het machien te zitten, maar de zomergarderobe staat hier toch op punt dus we kunnen wel effe voorts. Wat er nog ontbrak was een witte short voor Inge!  Amai, hoor ik u al denken, ik wou dat ik mijn kinderen ook eens in 't wit kon steken want hier blijft dat niet lang proper. Maak u geen illusies hier dus ook niet, waar zat ik weer met mijn gedachten...Neem nu deze jurk. Na een halve dag was ze al gezegend met een veeg konijnestront. 't Is haar lievelingsjurk dus 2 dagen later, godzijdank was de vlek er moeiteloos uitgeraakt, werd ze weer enthousiast uit de kast gevist, om na het middageten weer in de wasmachine te verdwijnen met een aardbeivlek. Goei stofje, dat wel, want een week later koos ze weer het ruime sop, met een ketchupvlek deze keer. Hopelijk hebben we evenveel geluk met dit witte stofje dus! Het patroontje gebruikte ik hier ook al eens. Het topje maakte ik vorige zomer, naar een topje van Van Hassels.
Geniet van de zomer, dat doen we hier ook!
Maar ondertussen draaien de raderkes in mijne kop op volle toeren want na de zomer komt er weer een nieuw vestimentair seizoen!

zaterdag 21 juni 2014

DEN UITSLAG

van de sun is shining give away!

 - Good luck -

- spannend - 

- en dit zijn ze - 

nog even duidelijk:

1 - Liesbeth Dufoor
2 - 128
3 - Madammeke
4 - F. Morga
5. - Sneksniltje

Sturen jullie even je adres naar eefenfrits@gmail.com?
En veel fun in de sun!


vrijdag 20 juni 2014

Remi & Cosette sportswearpants

Deze wou ik ook "snel" proberen toen ik dit boek doorbladerde.
En snel is het dat kan ik u zeggen, deze keer durf ik toch echt wel eens het woord simpel gebruiken, Ja het ging vanzelf, vlug getekend, vlug geknipt en vlug in elkaar.

Het stofje wou ik persé deze zomer nog gebruiken omdat de kleuren zo in zijn deze zomer.

De enige bedenking bij dit broekje is de bovenkant, dat pofferige... daar moet ik echt aan wennen maar kom alles went behalve... u weet wel :-)

Ik wil er nog een t-shirtje op maken maar ik heb er al eentje in de vuilbak moeten kieperen wegens klungeltoestanden (daarover later meer).  Eef die wou het broekje al twee dagen aandoen dus vandaag dan maar toegegeven en foto's nemen...stofje veritas


En nu even demonstreren dat het een makkelijk broekje is, Eef heeft het al uitgeroepen tot lievelingsbroek

Zo volgen er nog !

zaterdag 14 juni 2014

Sun is shining give away

Sun is shining...
weather is Sweet... Yeah...

Dus het vakantiegevoel zit er hier ten huize G.-C. behoorlijk in.

 Ik liet ze deze week allemaal een stofke kiezen voor een zonnebrilzakje (zie mijn zus haren topper, die gaf inspiratie om dit te doen)

Mja laten kiezen dat geeft soms niet echt een gevoel van ja dat wou ik,
ah neje want het was niet ik dat dat wou :)

Zie hier het resultaat van groot naar klein, iedereen z'n goesting

G.G., ikke, Eef & Frits
de zonnebrillen + zakjes

 Nu had ik eigenlijk ook nog wel andere dingen in mijn hoofd qua combinatie en dacht ik,
ik maak ze gewoon...
en dan geven we ze weg...

de collectie:

-  nummer 1 - 


 - nummer twee - 


 - drie - 


 - vier - 


... en vijf (met dank aan Anske waar ik het groenege stofje won), hieraan twijfel ik dus of dit wel oke is van combinatie maar
kom misschien is iemand fan? :)

zo zien de binnenkanten eruit, wat stevigere stofjes, ook een tip van medeblogger, zo krijgt het zakje wat meer volume

Op de dag dat de zomer start maken we de 5 winnaars bekend, 
dus geef je voorkeur op (het mogen meerdere zijn, heb je meer kans dat het zakje niet al weggekaapt is en kom je in meerdere potjes terecht)
-
wordt lid als je dat nog niet bent 
-
en nog een prettig weekend !!!maandag 9 juni 2014

Proficiat Lore !


Het vriendinnetje van Inge deed haar plechtige communie. 
Inge was uitgenodigd op haar feest en ik maakte een dekentje.
      

Voor de stof koos ik iets met paarden, een hobby die die 2 gemeen hebben.


Stof : we wander van Michael Miller bij Klijntje

zaterdag 7 juni 2014

Jan zonder watervrees

Ik maakte voor Inge een tijdje geleden een streepjes T-shirt en uit een restje maakte ik voor onze Jan, neefje, overbuurtje... een singlet, hemdje, marceletje, toppeke... noem het zoals je wil.
Mama, ik wil mijn kleren aandoen, geen hemdje...tja, het is hier nu eenmaal niet alle dagen hoogzomer, dus dit kledingstuk was hem nog onbekend.
Toen hij daarstraks ongeduldig stond te springen om te gaan zwemmen konden er nog net
enkele fotootjes vanaf, samen met Inge die even uit het water moest komen om ook haar t-shirt op de lens vast te leggen, raprap dat wel want het was toch zooooo warm....
En dan...eindelijk het water in!
Geniet nog van het weekend!