Gracejurk uit LMV

In La Maison Victor staan deze keer 2 schoon jurken, allez daar staan altijd schoon dingen in, maar buiten wat kindercreaties en hier en daar een Harlequinjurk komt ge niet veel tegen. De gracejurk dus, die zou ik maken, er staat bij dat ge best een stijve stof kunt gebruiken zelfs neopreen, wat dat dan ook mag zijn, maar stijf klinkt het wel. Veel goesting om kilometers te doen en lang te twijfelen had ik niet, dus sprong ik op mijn fiets en stapte een plaatselijk winkelke binnen waar ze zo'n 20 stoffen liggen hebben. Kieskeurig kon ik dus niet zijn, een dikke, grijsblauwe, grofgeweven stof stond me wel aan, maar er zit 20 % wol in. En ik ben altijd zo kritisch als we stof voor de kinderen kiezen, pas op daar zit wol in eh. T was het laatste stuk en eigelijk niet genoeg meer, maar ik zou dat wel fixen. Het bovenstuk werd beetje ingekort en aan de zoom verdwenen ook een paar cm, ik ben geen grote eh, 1 m 61. De mouwen legde ik ondersteboven, als daar maar geen vodden van komen dacht ik. 

Et voilà, dit is het geworden dus, vrij content, maar de madam van da winkelke zei nog dat het grote maten zijn in LMV, dus nam ik een 36. Maat 34 was beter geweest. Misschien dat die wol wel wa krimpt in de was, dat zou dan voor één keer geen kwaad kunnen, maar ik ga toch voorzichtig zijn zenne. 

                    
Oei, zei ik nu da 'k geen dikke ben, das die naad en die 2 zakken en die zware stof zenne, echt!En ziet ge die lange fijne vezels, die pikken toch wel een beetje, autch.
En nu ga ik een foto doormailen naar LMV en hopen dat ik de volgende keer in 't boekske sta :-)


Reacties

 1. Blijkbaar zijn 20 stoffen genoeg om er een pareltje tussen te vinden! Het kleedje is prachtig, echt waar! Komt vanaf nu ook op mijn ellelange to-do-stiklijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, ik vroeg me gisteren af, "hoe zou het met de kinnekes zijn, want het is daar zo stil?" Goed, zo blijkt. Wat zeg ik, héél goed want ik zie hier een prachtig jurkje verschijnen.
  -geheel terzijde: ik maakte gisteren 'mijn' Grace af, ik heb er nog twee extra rugnepen in gelegd, maar ik vind 'm nog altijd wat 'zakkig' vallen. 't Zal wel aan mij liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. schoon ee amai k vin het ook, dees kinneke cloots zit effe in nen andere flow... opt werk is het voort moment alle hens aan dek, but i'll be back, in full force :))

   Verwijderen
  2. Beste Kinnekes Cloots, ik heb jullie zojuist een stokje doorgegeven. Ik wou jullie daar eventjes van op de hoogte brengen - shame on me, ik vind jullie mailadres nergens -, wat bij deze in de sjakosj is hé. Ik ben benieuwd of jullie er eventjes de tijd voor vinden en hoe jullie dat gaan aanpakken :).

   Verwijderen
 3. Mooie jurk! Staat je goed! En prima stofje, fijne buurtwinkel ; ) Dacht er zelf ook aan deze jurk eens te gaan maken, leuk model.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk modelletje vind ik dit jurkje. En jou versie staat je goed. Ik heb mijn foto ook voor het eerst ingestuurd. Misschien staan we samen in het boekje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. staat jou wel, maar dit is absoluut geen model dat mijn lijf gaat flateren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh, schoon!
  Die staat op mijn To Do lijstje, ik kocht een zwarte stijve stof met hier en daar een glitterke in.
  Ik kocht maar 1,50 m en hoop nu dat het genoeg is, hier zal het eerder maat 44 tot 46 worden, maar ik luisterde naar hun stofvoorschriften. ;-)
  Nu heb ik nog meer zin om er aan te beginnen! Er is wel geen rits in huis. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi, en uit het feit dat ik hem ook terug op mijn to do lijstje heb gezet naar aanleiding van je post blijkt dat hij je ook heel goed staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja wowie, mss moet ik die LMV toch eens gaan halen! Schoon, heel schoon. En dat pikken, sja. Neopreen, ik dacht dat die duikpakken daaruit gemaakt werden. Is dat niet een beetje een raar stofke voor een kleedje?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik deed hier van grace met blinde rits en zonder mouwtjes ... want te weinig stof ;-) Ook hier twee maten kleiner genomen dan ik dacht te moeten nemen en dat zit nog altijd heel erg losjes en valt vooraan precies ook wat zakkig, maar niet als ik mijn handen lekker diep in mijn zakken duw (wat ik eerlijk gezegd graag en constant doe) ... en voor de rest zeggen ze dat ik me dat inbeeld ;-) Dus, 't is maar dat je het weet ! Ik vind uwen grace supermooi vallen !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel schoon! Staat u echt goed! En ik heb juis een kleedje gezien op pinteres in neopreen (en ja is duikpakkenstof, ik ben zelf nen duiker ;)) heel school, maar weet nie of da zo handig is om dragen want daar kunt ge echt hard in zweten volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit jurkje wordt ongetwijfeld nog je favoriet, hij ziet er heel comfy uit! In deze wintermaanden misschien gewoon een souspulleke onder dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb dit kleedje ook gemaakt en vind het super, echt een favoriet. Ik heb in het achterpand wel 2 rugnepen toegevoegd zodat dit niet recht naar beneden loopt maar meer de ruglijn volgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel erg mooi. De foto uit het magazine kon me niet echt verleiden, maar de jouwe kan me wel overtuigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. heel erg mooi! slanke madamme in een knap jurkje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik was geen fan van het jurkje, maar jij hebt me van gedacht doen veranderen. Hij staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !