Uit het dagboek van een koopverslaafde

Jaja wij doen mee hieraan, en een weekverslag gaan we bijhouden maar k wil graag de start al even meegeven

Dag 1:  Woensdag 1 oktober... ik peins gemakkelijk vandaag ik ben dan wel thuis maar ik ga naar de kwaffeur... daar zit ik alvast ne ganse morgen vast (een nieuwe coupe kopen da mag toch peins ek? -hij heeft dan wel eerbied voor mijn grijze haren maar ik zo nie eigenlijk)...
Passeer ik eerst toch de gazettenwinkel zeker, k wordt naar binnengezogen en bekijk de nieuwe burda, maar leg hem schoon terug in het rek en bedenk mja kan beter de kwaffeur zijn boekskes lezen seffens.

Terwijl een nieuw kleurke op mijn haar wordt gezet, dwalen mijn gedachten af naar vanalles en nog wat...
- mja ne mascara gelijk mieke zegt k zou der wel ene kunnen gebruiken eigenlijk as me haar nu goe ligt strak zou ik me is kunne opsmukken
- zou ik nu sebiet ne goeie shampoo en conditioneer kopen want da mag toch he
- dju k moest nog een rits hebben voor in Eef hare zwemzak
- als mijn haar na goe ligt zouk wel is kunne gaan zien voor iet nieuw (rinkel rinkel... t mag nie!)
Soit k heb da goed doorstaan en kem geen van dit bovenste gedaan/gekocht...
Als ik langs de winkelstraat naar huis rij zie ik ineens aan die winkels briefjes hangen opendeur zondag 5 oktober... ee echt he doen ze het ervoor ofwa, ook in de brievenbus nog een uitnodiging van ne kledingwinkel voor die dag...  serieus he.

Een uur later telefoon van m'n geliefkoosde kinderkledingwinkel: de jas die ge bestelde voor Frits is binnen... Ik had zoeiets van nu al? We zijn op dag 1 da wast dan voor heel de maand ofwa? Ik ben daar gewoon vanvoor aan het toogske blijven staan, heb de frak betaald en ben naar buiten gegaan he, ons Eef begreep er niks van, k zeg nee Eef we kijken nie rond!

Vertelt de winkeluitbaatster nog effe terwijl ik al met de klink in mijn hand sta, als ge vant weekend zin hebt we doen ne modeshow dit weekend, samen met vitrine (mijn geliefkoosde winkel voor mezelf), julien (mannenkleding)... hier opt plein gewoon... leuk he!
BIJNA HAD IK GEROEPEN MENS IK MAG NIKS KOPEN JONG DEZE MAAND SHUT UP...
maar ik dierf het niet echt zeggen en zei mja denk nie dak wederhelft meekrijg zenne... precies of ik mag alleen nie buiten komen?? Waar kwam da vandaan??
Ik naar buiten, drie huizen verder is ne kledingkringloopwinkel, nog nooit binnengeweest en eupla ik sjees gezwind naar binnen, a ja da mag... pei pei... pfff niks naar me goesting zeg.

Conclusie dag1: das gelijk als klein kinderen als ge iets nie moogt zou ge het toch zo graag wel doen he.
zucht... op naar dag 2 buy nothing new maand... maar kom ne gansen dag werken, piece of cake peins ek!!


Reacties

 1. Allez seg, na zaak onzen eigen blog al beiter nie leze, want na zen ek ineens oep de hoogte van opendeur en modeshow, pffff, da ga pikke! Veur een rits meugde merge is in men ritsedoos zien zenne, gratis en veur niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Damee dak et erop must zette, gedeelde smart is halve smart ofzoeiet :)) merge ritske kieze jipie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zal niet gemakkelijk zijn maar succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Man man man, ik lig op de grond van 't lachen (na het ontcijferen van het dialect :)). Ja, net zoals ik dacht, dat wordt heel, héél erg moeilijk. En eigenlijk wel erg voor de lokale middenstand waar jullie met z'n tweetjes wellicht goed zijn voor de helft van den omzet op zonen opendeur...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, succes in ieder geval. Mij zou het alvast niet lukken... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. :) véééél succes moet ik ulle dan toewensen ;-) !
  Hier marcheert dat voor geen meter : ik roof dan echt om de paar dagen de kringloop leeg ( of zelfs 2 kringloopwinkels als ik niet te stoppen ben ;) ) .
  Met het excuus ´dat het niet veel kost en anders gewoon terug breng´ , koop ik veel te veel zaken daar die we eigenlijk nie nodig hebben .
  Resultaat : bomvolle kasten en lege portefeuille .
  Maar k zal wel een averechtse zijn ...
  Ik leef alleszins mee !
  Grtjs, Mie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !