Het coole broekske

dat eigelijk een vest moest worden, met van die duimgaatjes, op zoek naar een patroon kwam ik dus een cool broekskespatroon tegen.
Staat op een uurtje ineen, als ge nie te veel farces voorhebt natuurlijk, want daar zijn de kinnekes Cloots wel gevoelig aan. Na een tip van de naaijuf van medeblogger, ging ik steek nr.9 gebruiken, zeer geschikt voor tricot, sterk, heel flexibel. Maar losdoen is praktisch onmogelijk, en dat weet ik, dus voor ik begon te stikken even verifiëren (om eens een geleerd woord te gebruiken) of het wel juist was wat ik ging doen. Zijnaad gestikt, PANIEK, ineens zag ik een weeffout, gigantisch, hoe kon ik daar nu eerst over zien, over heel de lengte van het been, versprong de print. Na het losdoen was het schuldige pand compleet verreneweerd (is dit wel een woord?) dat had ik gelukkig niet meer nodig. In het andere stuk moest ik zelfs een gaatje stoppen. Maar vanaf dan liep ales weer op wieltjes. De rits die normaal vanachter moet komen liet ik zo, overbodig eigelijk.



Op verzoek van Inge maakte ik eens scheve foto's, 
want die van "ons Ann" - de kinnekes Cloots doen niet van "tante Ann" en "tante Sandy" - vind ze altijd veel mooier. 



patroon : Knippie nr.6 dec/jan 2014
stof : Mondepot

Reacties

  1. ik verrenneweer, gij verrenneweerd, tuurlijk, da's een werkwoord gelijk een ander :)
    toffe broek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zeggen dat ook, dus ik begreep het volledig :-) knappe broek trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat woord ken ik niet, maar uit de context begrijp ik dat het pand gewoon naar de knoppen was :) mooie broek!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verenneweerd, hoe lang is het wel niet geleden dat ik dat nog gehoord heb, komt er van als je verhuist naar een andere provincie. Tuurlijk is dat een woord.

    En een heel coole broek

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !