Het lukte

het lukte, het lukte, yes I (normaal we) dit it!

Sommigen onder u (met kleine persoontjes in huis) herkennen hierin misschien wel de slagzin van Dora op het het einde van elke (ja elke, elke, ELKE) aflevering.

Ik zit er dus ook al met in mijn hoofd al ben ik niet onmiddellijk Dorafan, Eef dus wel...En Frits die heeft zelfs al Bootsneigingen (de vriend van Dora, het aapje met de rode bottekes).
Dit merkte ik een hele tijd na de eerste verschijnselen op toen ik eens een opoffering deed en meekeek naar hun geliefkoosde tv-programma.
Ik vroeg me al af vanwaar hij met dit toch wel "vreemd" gedrag kwam bij elke:
- Nee Frits je hebt juist gedronken... ooohh, armpjes zakkend voor zijn lijf en afdruipen
- Frits je hebt bij moeke al een chocolaatje gekregen... ooohh, armen laten hangen en gebukt weglopen
- Frits tijd om te gaan slapen... oooh en hup weer die armkes naar voor hangend en rug wat gebogen
- Frits we gaan naar huis jongen... oooh en terug (ik en ons Sandy keken naar mekaar en zeiden allez vanwaar heeft hij da nu toch?)

En bij het bekijken van Dora viel alles op z'n plek.  Ineens een flitske in mijn hoofd toen ik Boots die tegenslag had de Frits zag nadoen, maar dat klopte natuurlijk niet :)
Ik zeg Frits daarvan hebt gij dat, en ik kan u zeggen aan zijn gezichtje zag je dat hij goed wist wat ik bedoelde (een schelmachtig grijnske moet ge u voorstellen).  Van dan af is het ietske verminderd eigenlijk, niet met de teleurstellingen maar wel met de bootsmoves.

Nu ja het is me gelukt, na zes pogingen kreeg ik dit...blind zoals blind moet zijn en doorlopend patroon. Ik kreeg zowaar een dorakick toen dit eindelijk lukte (mja kunt u kind moeilijk iets kwalijk nemen, ik vertoon ook zo'n tekenen)

En bij dit stofke moest dit echt wel lukken maar het heeft moeite gekost.  Omdat de tekening vrij groot is koos ik voor een simpel a-lijntje uit het grote naaiboek.  Het feestelijk wit jurkje noemt dit.  Ja ik nam het wat kleurrijker en iets gewaagder want S. zei toen ik dit stofje bij bambiblauw had besteld dat dit goed zou zijn voor een kussen ofzo.  Mjaa er zat wel al een ander plan int kopke... Dat stofke heb ik int oog gehouden en toen het 20% in afslag stond heb ik toegeslagen, net op tijd.

En nu stop ik met zomerkleedjes, daarvan is de kast nu genoeg gevuld.


Reacties

 1. Wow, ik heb het ook niet zo voor die print (de lopende meter), maar zo verwerkt is het héél schoon. Petje af voor de blind- en doorlopendheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zeker fan van de print en de kleuren. Vooraf had ik het waarschijnlijk niet gedurfd om zo'n grote print voor een kinderjurkje te gebruiken, maar toegegeven: het werkt! Superknap dat de print doorloopt! Daar heb ik me nog nooit aan gewaagd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, Dora, ik kan het niet meer horen hoor. Gelukkig zijn we nu weer even vanaf!
  Prachtig stofje voor zo'n jurkje, helemaal gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, van Dora was ik niet zo'n fan toen ik nog ging babysitten, pfff...
  Heel knap stofke hoor, ik vind het kleedje meer geslaagd dan een kussen zou geweest zijn. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zooo herkenbaar, die televisieseries die in de gesprekken met kinderen terugkomen. Ik las je verhaal met een grote glimlach! Leuke jurk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. amai amai, daar moogt ge fier op zijn! chique dinges!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontzettend mooi gemaakt! Heb ik me nog niet aan durven wagen zo een doorlopende print!
  Je moet deze link zeker eens bezien:
  http://aj-stoffenspulletjes.blogspot.be/2014/05/uitslag-give-away.html?m=1
  Ik heb per ongeluk wat geknoeid met mijn fotos dus wat je won is per ongeluk verdwenen! Verassing dus! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai en ik ben ne kerieuze mens jong, spannend!!

   Verwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !