Wapenfeit 1, 2 en 3

Met de nieuwe overlock!
Jullie dachten waarschijnlijk al hoe zit dat seg! Maar voor ik aan het echte werk begon maakte ik een paar proefritten. Dit is de eerste, gemaakt van een kringloopsweater die Inge zelf bedrukte, allez het voorpand toch want dan was ze het al beu, de rest heb ik zelf gedaan met een sterreke dat ik sneed uit een gommeke. Het patroon tekende ik rap en gauw van een sweater van Inge en 't is deraan te zien want de raglannnaad zit vanvoor niet gelijk het zou moeten. Wat het overlockgedeelte betreft, de dikke naden, die van de mouwboorden zaten niet goed vast dat heb ik moeten bijwerken met de gewone naaimachine. Een probeersel dus dat kan onderverdeeld worden in de categorie "goed voor op chirokamp"



Het 2de exemplaar! Weeral heel budgetvriendelijk, gemaakt uit een H&M T-shirt dat ik kreeg van ons Ann. Het patroon is de neon stipes T-shirt uit  de Ottobre lente 2014 en werd een klein beetje vergroot want gaat maar tot 140. Bij het verknippen van de T-shirt ging ik nogal wild te keer zodat ik de mouwboorden er nog amper uitkreeg en die trekken nu wat tegen al zie je het amper. Dit tweede probeersel kan ik dus ondervelen onder "draagbaar op doordeweekse dagen".



En dan... de candyjurk uit Maison Victor. Qua overlockfeit prima gelukt, maar ik twijfel aan het patroon alhoewel ik zeker nog een 2de ga maken. Zou ik de volgende keer het bovenstuk niet 2 cm inkorten want nu komt het koordtunnelje wat  te laag vind ik. Het stofke van bij bambiblauw is misschien al wat te kinderachtig voor een 10-jarige...veel bedenkingen dus, maar Inge is er dan weer heel content mee dus dat scheelt!



En denk nu niet wat is die halsboord raar want dat is juist het plezante aan deze jurk, de mouwen en de hals worden NIET afgewerkt.

Fijne zondag nog!

Reacties

  1. Tempo wordt er wel gemaakt hoor!
    Ik zie ons Leonie ook nog in het stofje rondlopen hoor, heel mooi (en ze zijn toch nog maar 10 hé). Ik zag dat modelletje van Maison Victor al eerder, zal eens aan het patroon moeten zien te geraken. Ikzelf zou wel de boorden afwerken, ik denk dat dit anders na enkele wasbeurten snel zal uitrekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi allemaal! En ik vind die tricot zeker nog kunnen voor een 10-jarige!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Amai, ferm acties daar! Oefening baart kunst ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke jurk (rest ook hoor), ook erg leuk voor een 10 jarige vind ik!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !