B-day/D-day

Weer een kinneke Cloots jarig, ons Ann vandaag, door insiders ook wel onze Frans genoemd.
Ik rommelde even in de archieven en het is niet zonder schaamte dat ik deze foto het wereldwijde web opstuur.


Genomen in het jaar des heren 1984, nee niet toen we mochten figureren in de familie Von Trapp, maar toen we gezamenlijk onze 1ste en plechtige communie deden (dat plechtig had ons moeke wel heel letterlijk genomen in mijn geval).

En dan het verjaardagskado! Nadat ik een zeer mooie handmade tas kreeg kon ik natuurlijk niet onderdoen en mijn keus was snel gemaakt uit het boek zo geknipt. Stof werd besteld en lag wekenlang klaar om dan als het tijd was om eraan te beginne toch maar een andere stof te gebruiken.
En om 9 uur stond ik daar al bij ons Ann, met kado maar dat was niet het belangrijkse, vandaag naast B-Day ook D-day dus. We reden richting Temse, alwaar ons Ann zichzelf (met bijdrage van enkele gulle gevers) trakteerde op een gloednieuwe Bernina 350, mannekes, een spiksplinternieuw machien dus, geen afdankertjes of erfenissen meer die tegenpruttelen of waar "den doemp" uitkomt.
En ik, ik kan natuurlijk weer niet onderdoen, ik ben nu de bezitter van een superdeluxe overlock. En moest ik nu vanavond niet toevallig bij iemand op stukse-taart-eten uitgenodigd zijn, ik kwam der nen helen dag nie meer vanachter! 

Ja ik hier Ann, wil toch nog effe iets toevoegen... voor de volledigheid.
Eerst en vooral vind ik het een supertas he, ik gaan daar heelder dage me rondlope.
Maar zoals je juist kon lezen is het eindelijk zover maar 't is nog wa geweest zenne.
Na bij mijn collega's mijn beklag te hebben gedaan da mijn machines het lieten afweten had Collega W. (jaja de immer behulpzame collega kwam nu ook weer met een oplossing) toch wel een machien van haar moeder staan zeker.  Ik daar natuurlijk vrijdag direkt om zodat ik het weekend kon doorkomen (is dit nog wel normaal te noemen?)
Enfin ik kom thuis, man en kinderen zaten ergens in een cafeeke na een boswandeling... dus ik kon ongestoord testen.
Ik steek da machien in, draad opzetten, lapke pakken en hopla stikken... Ineens zit ik in de mist, stoom uit da machien en ook nog uit mijn oren seg.  En bijkomend een niet zo best geurtje!
Na het verbijsterd fronsen van de wenkbrauwen heb ik da machien direkt afgezet en alle ramen open... en diene doemp bleef daar uitkomen. Volgens mij heeft dat machien een beetje te lang onder het stof gezeten.
Mja ge kunt niet voor alles een oplossing hebben natuurlijk :)
Dus ik heb een machineloos weekend achter de rug en dat ging wel zenne.. achteraf bekeken.

Maar vandaag nadat iedereen mijn machien nekeer heeft mogen aaien... zet ik mij erachter en ben ik terug vertrokken, jieeeehhhhhhhaaaaaaaaaaaaaa !!!
Reacties

 1. Hahaha die 1e foto, geweldig!! Ik heb een minstens zo beschamende communiefoto. Die ik echt niet op het www durf te zetten....

  Mooie tas heb je gemaakt! Je zus zal blij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die eerste foto is echt schitterend.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ZAAAALIGE foto!
  Hieperdepiep voor Ann, geniet van uw sjieke nieuwe tas en van uw superdeluxe naaimachine! (nu verwachten we snel nieuwe naaisels hé, dat besef je toch haha ;-) )
  Sandy, voor u telt dat ook hé, met ne nieuwe overlock. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die witte handschoenen... de max wat een herinneringen komen nu boven

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Happy b-day! Wa ne kado seg. Da staat hier ook op m'n lijstje. Ik twijfel al lang of ik nen overlocker zou kopen. En euh gelle moogt nog zo'n onschuldige kostummekes aan doen as ge ma wilt, de deugenieterij kunde nie verstoppen zenne. Vooral nie bij die kleinste!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkige verjaardag, Ann!
  En geniet van uw nieuw machien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met een dag vertraging... gelukkige verjaardag!
  Schoon foto trouwens --gniffel gniffel--

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !