de Collega's afl. 26: Jarige Jomme

Ik werk dit jaar vijftien jaar op hetzelfde bedrijf.
Op onze afdeling hebben we ondertussen al wat vaste waardes zitten dus...

En vandaag is de jomme jarig.  De Jomme...
Van de jomme kan ik veel dingen schrijven maar laat ik het kort samenvatten want gezamelijk zouden wij zelfs nen bestseller kunnen schrijven :)

De jomme is ne persoon me karakter, das 't minste da ge van haar kunt zeggen.  Ze is mijne goeie maat, er zijn weinig geheimen tussen ons... soms botst het wel is maa lang kan da nooit zijn, da zou ons beide schade aandoen... En met de Jomme kan ik gieren, echt gieren... eindeloze fantasie heben we, bedrijfsdichters mogen we onszelf ook al wel is noemen, investigation team... wij doen zowat vanalles naast ons werk.

De jomme was ook het tweede lid op onzen blog, een ganse discussie werd hierover gevoerd... volgens mij is het nog altijd dat ik zei dat ze nie mocht (wegens non-intresse in 't naaigebeure) wat den doorslag gaf om lid te worden :)  Ma kom ze verdubbelde diene dag toch schoon ons ledenaantal.

De Jomme ging in al die jaren van een vrij hoog cijfer op de weegschaal naar een mager cijfer op de weegschaal... mannekes t is een metamorfose echt... ik heb het allemaal zien gebeuren en
het  ergste dat de Jomme hier aan over gehouden heeft is haar koopdrang naar kleding.  Nu ja oke, ik moet hier ook wel  schuldig pleiten zenne maar aan de Jomme daar kan ik echt niet aan tippen.  Die ligt (m)enige lengtes voor.

Zo telde ze vorige week haar jumpsuits en kwam aan een kleine veertig... nie normaal jomme, echt nie ... De rest wil ek nie weten gewoon :))

Maar kom ze ziet er altij goe gekleed uit dat moet ik haar nageven.
Sommige stuks zou ik niet durven (heel soms willen:) dragen, maar zij durft da en t ga haar dan ook echt wel.
Ze komt in allerlei gedaantes... deze week nog als zalm, ma t was ne schone.   Een Aliceke deed ze ook al (alice cooper) en ook da ging, schattig ook al is maar das nie dikwijls want dat woord vind ze echt nie goe matchen met de jomme.

En dan overlaatst... seg van Hie kunde gij veu mij is nikske persoonlijk stikke jong?
Damee jomme vo auwe birthday ...een zakske van van hie, have a nice one !!!
Jomme en van hie - 2010


Reacties

 1. Kei ferm bazas. En as ik da lees zou ik boenk solliciteren bij ulle.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Happy Birtday Jomme!!
  Ben benieuwd in welke gedaante ge op deze heuglijke dag zult verschijnen.
  En houw u nie van den domme,
  't zal wel weer iets nieuws zijn, word uw kast nie stillekesaan te kleine!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !