Daar is de zon!

't Is dat Inge het kleedje direct zag zitten want anders had het nu ergens in een hoek gelegen.  Het begon al met de paspel in het voorpand, normaal geef ik dan een stiksel onder de naad maar deze keer trok dat op niks, na 2 keer lostornen dan maar op het naadje gestikt. Probleem opgelost...tot dat ik het voorpand op de voering legde, da was zeker 3 cm kleiner! Hoe kan dat? Verkeerd geknipt? Bijlange nie! De stof was gekrompen bij het strijken van de paspel. Nu moet ge weten dat maat 152 uit SVDHZ te klein is voor Inge dus had ik dat patroon wat aangepast maar daar bleef niks meer van over, gelukkig is de mouwuitsnijding wat dieper. Een eerste pasbeurt leverde een dolenthousiaste Inge en een opgeluchte mama, het kleed past, maar er was toch nog iets...
Een dag later zag ik het, de taille was te laag , nog een rondje lostornen, grrr, stukje ervantussen en weer ineenstikken.
Zoals je ziet stond ze nogal zot deze namiddag!
Stof : Mon Depot, krimpt wel in de breedte dus de stof wassen of strijken VOOR het knippen en niet aan beginnen als een kieke zonder kop :-)

Reacties

 1. Amaai, die fluo doet zelfs in klaarlichte dag zijn werk!
  Herkenbaar hoor, soms vlot alles ongelofelijk en de volgende keer een parcour vol hindernissen ... naar een heel schoon resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't was echt wel afzien, maar 't resultaat mag er zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is toch nog een heel mooi kleedje geworden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !