Lollypop

Het volgende kleedje wou ik eigenlijk al maken vorige zomer maar aangezien deze toen op z'n einde liep zei het andere kinneke cloots, zou ge daar niet mee wachten tot volgend jaar? De kleuren zijn toch meer voor de zomer??

Nu zijn we februari maar ik moest het al maken, lang genoeg gewacht. 

Uit het boek stof voor durf het zelvers probeerde ik het specialleke op de jurk met rechte rok (toch naar mijn naainormen allé), variant jurk met streepjes.  Maar ik moet zeggen als je de stappen volgt gaat het vrij vlot. De blinde rits zat perfect voor de eerste keer!, tot ik ze dicht deed, zit het aan de ene kant toch ietsje hoger dan aan de ander kant zeker.
Opnieuw ga ik het niet meer doen want een blinde rits en ik, wat een combinatie.

Ik moest al maat 122 nemen maar dat had ik eerst niet door...
Toen dit stukje (116) ineenzat zag ik dat Eef hier binnen dit en een maand gewoon zou uitbarsten dus wat gggrmbl en hop alles opnieuw in maat 122 dan maar. Er is ook iets mis met de onderkant bij deze eerste versie maar kom dat is vlug opgelost. Wie nu denkt ik wilt dat geprepareerd stukske wel, je mag het gerust hebben :)

Qua lengte bleek het rokgedeelte dan weer veel te lang voor de korte Eef (nu ja zo kort is ze ook weer nie ze is tenslotte nog maar vier). 
Ik laat het toch nog even zo hangen, misschien krijgt ze een groeischeut tegen de eerste zomerse dag dat ze dit kan dragen.

En er is iets met dat kleedje, telkens ik het zie begint er in mijn hoofd het liedje my boy lollypop, toeroetoetoe... you make my hart go giddy-up, taratataa.  
Vraag niet waarom, dat komt gewoon op.

Eer Eef aan dat hoofdstuk begint denk ik niet dat mama nog een kleedje voor haar moet/mag maken :)

Aangezien model al in dromenland is (nu lieg ik een beetje, ze lag nog met haar lichtje aan wat te babbelen met de pop en bumba toen ik het kapstokje uit haar kast ging halen) en ik me niet kon houden om een blogje te schrijven, heb ik me wat geamuseerd met de foto's en zette johnny brush en billy clean er effe bij.

Nog een fijne week iedereen! (we hebben de 50 overschreden, ik dacht iedereen mag nu wel he, bedankt in ieder geval, fijn te weten dat jullie meelezen!!)Het model met rechte rok maakte ik vorig jaar een paar keer en denk dat ik dit jaar ook niet ga kunnen weerstaan, eenvoudig qua snit maar heel mooi vind ik persoonlijk.
de guys... 

Reacties

 1. Leuk! Ben benieuwd naar een foto met model :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whauw, daar durf ik me zelf met het boek nog niet aan wagen. Dat bovenstukje is prachtig. Misschien toch eens proberen! Allez hup, weer iets bij op dat zou-ik-willen-kunnen lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat er al zoveel volk jullie blogje ontdekt heeft, ik kom hier altijd graag lezen - vind jullie stiekem twee scheve madams ;).
  Past het modelletje uit svdh jullie kindje goed (vanboven bedoel ik, die van mij heeft zo'n tonneke dat het altijd wat 'bloest')?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een Bekke scheef is wel oké ;:), ja ons Eef haar tonneke vind ik met da model redelek verdoezelt eigenlijk, maar ja maat 122 voor een vierjarige, ik verdenk svdz toch van kleine mate te hebben Zenne...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook, ik mag die maat gebruiken voor mijn 3jarige ;)
   Een beeke scheef is geweldig ;)

   Verwijderen
 5. Altijd in voor stoffen combineren, die streepjes deed ik eens in een rokje en vond dat pure fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Johnny Brush en Billy Clean!!! Geweldig hahahaha.
  Schoon kleedje en geweldige foto's. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Colorblocking, schoon! Wow 122 voor een vierjarige? Goed dat je mij even waarschuwt voor ik - een beetje van de luie aard - ging knippen zonder na te meten! Mijn 4jarige heeft een 110 normaal gezien. Mss past die 116 nog wel voor haar? Allé, als je er echt van af wil é ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je mag het gerust hebben maar meet het zeker na, ik heb geen magere kinderen maar ook geen billy turfjes (denk ik?:). Vorig jaar deed ze het nog met de 116 (toen droeg ze 104 winkelmaatjes)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maakte deze week zelf mijn eerste kleedje uit dat boek (na het lezen van jouw post ging ik ook voor de 122-128 maar dat is zeker ruim genoeg) en ik denk dat 110-116 dus net moet kunnen :) en ik heb nog een bijna 3-jarige om het af te dragen, moest het toch wat nipt zijn :) Dus, graag!

   Verwijderen
 9. Mail je ja adres naar eefenfrits@gmail.com en het komt eraan :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !