Niets is perfect

Het is heerlijk vertoeven in blogland, gezellig, inspirerend..
De mooiste maaksels, perfecte foto's...
Je knippert even met je ogen en daar is alweer iets nieuw!
En dat allemaal gecombineerd met een kroostrijk gezin, een job, en ook niet te onderschatten, een man!
Nu vragen we ons af...zijn wij abnormaal ofzo, bij ons gaat dat er zo niet aan toe...
Khadetjes en Liesellove lichtten al eens een tip van de sluier op waarvoor dank op onze blote knietjes
dames!- Ziet u en uw huis er in uw hoofd ook uit gelijk in de boekskes maar draagt ge binnenshuis teenslippers met kousen en zitten uw eenzame sokken in een roze champagnekoeler?
- Moet u ook vlug de rommel die in de hal staat in de kast steken als de deurbel gaat?
- Is "ten laatste op" bij u ook steeds nog een dag later?
- Ging uw kind ook al eens naar school met 2 onderbroeken en hoopte u dan ook dat de juf dit niet gezien heeft?
- Slaat u net een praatje met uw man die op de wc zit (aan de glazen inkomdeur) en bellen de dames van turnkring vroom en vrij juist dat moment aan voor hunne jaarlijkse wafelbak te steunen ... nogmaals excuses dames.

Dan wordt het tijd om uit de kast te komen.
Stuur ons uw schandelijkste quote, een gouden tip, een mijmering, het maakt niet uit...
Als we ons maar wat beter voelen. Het zou ook fijn zijn als u lid werd, nog zoiets dat op een ander precies beter gaat. De leukste, nuttigste, misschien wel schandaligste reactie krijgt van ons een prijs. Waren wij nu van die andere blogs dan lag de prijs hier al klaar, perfect gefotografeerd! Maar natuurlijk is dat niet zo, we denken er in ieder geval al over na, praten veel te lang aan de schoolpoort, zitten te mailen terwijl de patatten allang hadden moeten opstaan...
De actie loopt tot 21 maart, begin van de lente, tijd om uit ons zelf te breken en in te zien dat niets perfect is en het ook nooit zal zijn.

Reacties

 1. De foto met de teenslippers! Zo zien mijn voeten er binnenshuis altijd uit. Vaak krijg ik dan nog de vraag of ik speciale sokken koop die in teenslippers passen. Nee hoor, gewoon een beetje foefelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook schuldig aan het dragen van teenslippers met gewone kousen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, je verhaal is zeer herkenbaar! Ons huis is vaak een hindernissenparcours. Speelgoed! Tassen met geplooide was! Schoenen! Hobby materiaal! Man! Drie kinderen! Job! En af en toe wat tijd om spullen te maken (te beginnen om 21u30 vaak, als het boven eindelijk stil is). Mijn motto: iedereen is altijd welkom hier, maar als je het kraaknet wil zal je een oogje moeten dichtknijpen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Terwijl ik dit post, zit in nog in pyama. En dat terwijl er over een half uur bezoek komt. Hey, het is zondag!

   Verwijderen
 4. mag ik ook een lijst sturen met onmogelijke / genante / hectische / ... momenten? :)
  en waar stuur ik dat in?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schrijf het hier maar op en geneer u vooral nie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij enige schaamte kan u zich begeven op de volgende mailadressen: eefenfrits@gmail.com of clootssandy@gmail.com... Of al u niet kan kiezen en wij uw topper voor u moeten uitkiezen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. :) Gene is mij ondertussen vreemd haha

  Euhm ff denken, where shall I start...

  Er was die keer dat net met het eten begonnen was, toen mijn frank viel dat ons Elena (toen 2) alleen boven aan het spelen was. Ik heb ze in haar kamer gevonden... ze had zich van boven tot onder ingesmeerd met van die hele vettige poepzalf (ook haar haartjes) de grond hing helemaal vol (dat potje had zichzelf vastgezogen in de vettigheid) de deur hing vol, de gang hing vol,... -_-

  er was die keer dat ik net alles tiptop gepoetst had en aan het strijken was toen ik vond dat matt (toen ook twee) wel heel lang op het toilet zat... hij was me aan het helpen poetsen... spijtig genoeg met zonnecreme. Die groene versie voor kinderen... De hele badkamer zat onder dat spul...

  in beide gevallen: lang leve Dreft :)

  Er was die keer dat Matt drie jaar werd en de kids net die ochtend besloten om uit te slapen... we werden twintig minuten voor de eerste gasten belden wakker. Iedereen supersnel aangekleed, Elena met papje in haar box gedropt, ballonnen opblazen tegen de sterren op, slingers opgehangen in sneltempo, rommel in de kasten gepropt, man naar de bakker gestuurd om taart te halen...
  superfeestje wel :)

  Dat zijn wel de drie toppertjes denk ik
  :)

  Ah en weet er iemand hoe ik van die Timemimi berichten vanaf geraak? helpt niet om het als spam aan te merken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toppertjes indeed, wij duidelijk niet wat betreft timemimi

   Verwijderen
 9. ik lees dat hier nu net :) euhm ik zie een link naar mijn pagina maar het bericht werkt gelijk niet :) dus ik ben zeer benieuwd naar wat je verwezen hebt :) en ik doe mee :) zalig echt waar

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goh, hoeveel pagina's wil je? Misschien moet ik alle gênante ogenblikken eens in een boek neerpennen. Met 5 kinderen stof genoeg daarvoor. Op een staan ook de teenslippers met kousen. Een kousenvretende wasmachine hebben wij hier ook, alleen belanden die op het kerkhof van eenzame kousen (aka een oude wasmand) je weet maar nooit of er ooit eentje teruggevonden wordt.
  Ooit eens meegemaakt: we zitten allen aan tafel, groenten en vlees staan klaar om opgeschept te worden en dan merken dat je vergeten bent om aardappelen te schillen en te koken.
  Maar laat het niet aan je hart komen, dit zijn de leukste momenten die wij en ook onze kinderen zich zullen herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Idd, die link werkte niet, ik heb het aangepast. Het gaat over tijd en een kop vol plannen, ons niet onbekend natuurlijk...
  En curieus dat ik ben naar je droomplan! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ondanks een blijkbaar toch strak organisatietalent van mijnen kant, denk ik soms ook oh néé de bel... ;) tot 21 maart, tijd genoeg om véél gênante momenten voor te hebben / te fotograferen ;) the other side of liesellove ;)

   Verwijderen
 12. Lol! Mij had je volledig mee met de teenslipper foto maar vooral met de 2 onderbroeken is hier ook al eens voorgevallen. Vorig weekend leidde de chaos tot wat degeneratie in mijn hersencellen. Zaterdag stap ik met een bruine en zwarte schoen buiten, al een geluk dat ik (meer regel dan uitzondering) terug naar binnen moest omdat ik wéér iets vergeten was en toen per toeval naar mijn voeten keek. Zondag kom ik dan echt toe bij vrienden met een schoen met hak en een zonder...maar t zijn nog steeds vrienden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oh, herkenbaar! Ik doe mee :). En ja, ik heb een huis met heel veel ingebouwde kasten en dat is ook nodig, om alles rap rap last minute in te proppen :).

  Of ik doe ook wel aan laagjes-kuisen. Alles van niveau 1 (living gang en keuken), aan de kant leggen om op te ruimen, maar hier geen tijd voor hebben dus voor het bezoek alles naar niveau 2 versluizen (slaapkamer, badkamer en bureau), met het idee, dat ruim ik later nog wel op... Met als gevolg dat niveau 1 betrekkelijk proper ligt, en niveau 2 propvol met 'nog op te ruimen' dingen! Misschien moet ik wel verder naar niveau drie versluizen en alles door het dakraam :).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier ook heeeel herkenbaar! Misschien moet ik deze post en alle andere reacties eens aan mijn man laten lezen voor het besef dat ik ECHT NIET de enige ben!! OEF!
  Ik doe mee en ga er zeker over bloggen. Als het zover is (lees: Als ik na blogpost 1-2-3 en 4, die nog in mijn hoofd zitten en dringend moeten geblogd worden, tijd heb) dan zal ik hier de link zetten. Ik heb namelijk een hele gênante, waarover ik toch serieus twijfel over de buitenwereld (Lees: zij die niet zo zijn/leven als mij en zo blijkt ook jullie :-) ) dit wel mogen weten!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Toen ik deze blog vorige week las, was ik enorm gerustgesteld. :-) In blogland lijkt alles zo perfect en dat kan al snel een gevoel geven van "ik ben niet goed genoeg". Ik was dus echt content bij het lezen van deze post en was ook zeker dat ik iets ging posten, maar wist niet goed wat.

  Als ik iets "dringend" moet doen en niet mag vergeten, dan leg ik dat op de eettafel. In het begin is dat dan een klein hoekje van de tafel, maar na een week - ben te weinig in mijn kot - dan ligt de tafel vol en als we dan willen eten, moet ik alles opzij leggen om onze borden te kunnen zetten.

  Oh... en ik maak ook geregeld van die genante, onhandige dingen mee. Ik ben daarstraks bijvoorbeeld naar de markt geweest met een grote paraplu en een roze sloef eraan :-( De sloef was aan het stukje velcro van de paraplu blijven hangen. Ge kunt u er waarschijnlijk wel iets bij voorstellen. Qua "genantigheid" kan dat tellen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ook genant: je man die de buurman mee binnen vraagt, terwijl het lijkt alsof er een bom ontploft is in de living en je zelf niet thuis bent om alle rommel in de kast te proppen.
  Telkens alles opzij moeten schuiven om je glas op de salontafel te kunnen zetten.
  Onze middelste heeft ooit op weg naar school zijn onderbroek van de vorige dag uit zijn broekspijp gehaald (gelukkig gebeurde dit niet in de klas).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi... bij ons wordt alles in de garage geduwd. Ik krijg ook een lichte crisis als mijn man iemand meeneemt naar de niet-opgeruimde delen van het huis! :o)))

   Verwijderen
 17. Zalig en oh zo herkenbaar! Wat moeten we precies doen om mee te doen? Een paar blogjes posten? Ik kan al wel wat bedenken! En je hebt er een nieuwe volgster bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je gênantste gebeurtenis neerpennen, een goeie tip geven, allemaal dingen die welkom zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een paar jaar geleden. Toen ik net van job zou veranderen en het onderwijs zou instappen, stond plots een nieuwe (mannelijke) collega voor de deur. Het was zomervakantie en een uur of 11.
  Ik deed de deur open in pyjama en kon wel door de grond zakken. :o)

  Nu ja, één van de vele voorvallen hier.
  Zo vraag ik me ook steeds af waarom mijn schoonmoeder NOOIT eens langskomt als het net opgeruimd en gepoetst is ;o)))

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wij beseffen altijd de dag voordat er een babysit komt dat we misschien toch nog eens moeten kuisen. Bezoek kun je meestal nog in de living parkeren en de "gastenwc" laten gebruiken, maar de babysit komt echt wel overal (badkamer, slaapkamer,...). Toen die babysit de eerste keer kwam, hadden we wat verloren gelopen rommel in onze slaapkamer gelegd, vanuit het idee dat ze daar niet moest zijn. Achteraf bleek dat onze oudste ze had meegetroond naar onze slaapkamer: "Kijk eens hoeveel rommel daar ligt!"

  Tijdens de winter, of als het regent, hangen we onze was op in de slaapkamer. Dat deed ik ook een tijdje geleden op woensdagvoormiddag. De jongste heeft zich toen vrolijk uitgeleefd met de speelkleren van de oudste in het rond te strooien, een doos "weg te geven speelgoed" uit te laden,... Toen moest ik vertrekken om de oudste + twee vriendinnekes van school te halen. Het eerste wat die vraagt als we thuiskomen is:"Mag ik mijn kamer laten zien?", en daarna troonde ze haar vriendinnekes ook weer mee naar onze slaapkamer, met dezelfde uitspraak. Die vriendinnekes hebben dat dan ook nog eens luidkeels beaamd "Amai ja, daar ligt écht veel rommel!" - ik heb nog altijd niet aan de moeders van die vriendinnekes durven vragen of de dochters daar thuis nog iets over hebben verteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vorige week hing ik superenthousiast ALLE was buiten aan de wasdraad, AHJA, de zon scheen?!
  Toen ik 's avonds de was ging afdoen, rook het enorm naar vuurke stook, ik heb alles opnieuw kunnen wassen omdat alle kleren enorm hard naar de rook stonken...
  Tot zover de besparing op de droogkast en de chauffage. ;-)

  Het "opruimen" is heel regelmatig "verplaatsen van de rommel naar een andere plek", ik ben schuldig ja...

  Lid ben ik hier al eventjes, I love your stories!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuke wedstrijd!!
  Vorige week woensdag maakte ik een grappige situatie mee hier thuis. Er kwam een vriendinnetje spelen voor de oudste dochter en het was hier dolle pret. De drie zusjes en het vriendinnetje amuseerden zich buiten. Ze kwamen me vragen of ze mochten spelen met water. De eerste zonnestralen deden deugd maar zo warm was het nu ook weer niet. Ze mochten met kleine spuitjes spelen en daarmee op elkaars benen mikken. Zo waren ze een hele tijd zoet. Toen ik mijn zoontje zijn fruitpapje maakte zag ik dat de situatie buiten aan het escaleren was :) Volle emmers werden op elkaar uitgegoten met veel gegibber erbij. Terwijl ik dan de fruitpap aan het geven was kwamen de meisjes weer binnen. Snel naar de achterdeur om handdoeken te brengen en die natte kleren van hun verkleumde lijfjes te trekken. Terwijl ik de meisjes weer liet opwarmen met droge kleren was mijn zoontje nog altijd braaf in zijn stoel aan het wachten op het vervolg van zijn papje. Dacht ik tenminste. Ik had helaas de pot net te dicht bij hem laten staan... Hij had zich die hele tijd goed geamuseerd met de goed gevulde pot fruitpap om te kappen op de tafel en zichzelf ermee in te smeren. OVERAL fruitpap, tafel, stoel, kleren, grond,... Zo had ik op enkele minuten tijd 5 kinderen propere kleren gegeven en veel opkuiswerk en was... Maar het was plezant! Ik ga ze de volgende keer wel iets beter in het oog houden als ze met water willen spelen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Geef je mening we horen het graag !