donderdag 31 oktober 2013

Mufko en uiltje

Om de traditionele kadobon wat te vermommen maak ik sinds een paar weken voor elke jarige waar Inge word uitgenodigd een mufko. Alle eer gaat volledig naar haar, zo plezant, je print het patroontje en met de supersimpele uitleg rolt er na een half uurtje een leuk tasje vanonder de machine. Ik maakte ze al in verschillende uitvoeringen en deze keer maakte ik er een assorti uiltje bij, gevonden in het boek Elines winterhuis.

dinsdag 29 oktober 2013

Herfstrokje nr 2

De herfstgarderobe kan nog wel een rokje gebruiken dus werd het patroon uit de Ottobre nog eens bovengehaald. Ik profiteerde ervan dat mijn medeblogger een bestelling plaatste, maar van welke webshop ben ik al vergeten. Het is een tricootje en dat werkt wat moelijker maar ik ben toch tevreden van het resultaat. De vest die ik kocht bij Leduc past er perfect bij.

dinsdag 22 oktober 2013

De Zak


Wat jullie nog niet weten is dat ik, kinneke cloots numero drie, samen met nog drie andere kompanen, het eerste jaar naailes volg. 
Vorig jaar deden we ook al een kaffeeklets-naai-nepjaar maar dit jaar doen we het for real, de echte basis basis naaien in ’t school om onze techniek bij te schaven.
Onze eerste opdracht was een tas (ne Zak noem ik het eigelek) maken. Oke, ikke dus enthousiast op zoek naar een megastofke vo de Zak.
Toen ik m’n stof liet zien in de klas keek de juf vrij bezorgd en mijn klasgenoten hadden het ook al voorspeld,
geen sumpel stofke vo ne zak… EN INDERDAAD…. ik heb et geweten eee… da trekt en doe langst alle kanten zo’n stof! Drie naalden kapot gedaan int school, e latje volledig scheef door strijken met latje, geen aanrader... allez ja,
De tweede week toegekome int klasje ook nog eens onder mijn voete gekregen want ik had thuis verder gewerkt aan “de Zak”
mag nie, foei,
moet in de klas gebeuren
Maja ik wou al zien of het wel schoon ging worre seg.
En hij is er, weeral verder gewerkt thuis… volges mij ben ek al gebuisd voor m’n eerste opdracht maar vanaf nu loop ik rond met: 
MIJNE ZAK !!!! tarataraaa:


zaterdag 19 oktober 2013


FOTO’s op SCHool
Vrijdag waren het individuele foto’s op school. Bij het krijgen van de maandkalender dacht ek dan moeten ze iets bij elkaar passends
aandoen…  K zal iets maken. 
Twee à drie weken later dacht ik er nog is aan… en moest ek dus dringend beginnen.  Lig ek da weekend toch wel ff in de lappemand zeker.
Enfin de Frits ging voor want in zijn winterkast hangen nog geen hemdjes en vo ne foto moe da ventje toch e hemdje. 
Deze zomer maakte ik al eens een exemplaar uit het boek stofvoordurfhetzelvers.  Werd zeer goed bevonden en dus voor herhaling vatbaar.
Mijn idee was om het bloesje voor Eef ook nog te maken in hetzelfde stofke maar verder dan patroon overtekenen ben ik helaas niet geraakt…

Tot twaalf uur 's nachts vertoefde ik bij een naaigezel die een meer gesofisticeerd machien heeft dan dees kinneke cloots, vooral om de knoopsgaten te maken kwam dit erg van pas, bij deze, merci Nath!
Daarna nog tot half twee een passend outfitje voor Eef gezocht en dat werd het kleedje uit hetzelfde boek, toppertje van haar zomeroutfit
aangepast aan het herfsteg weer  en wsl de laatste keer dat ze dit nog eens kon dragen.
Ziehier… de protters hun schoolfoto-outfit: (nu maar hopen dat de juffen hun snotneuzen hebben afgekuisd voor ze op de foto gingen)


ook de pose op de schoolfoto zal toch wel iets anders zijn zeker??


 stof hemdje: julija's shop


donderdag 10 oktober 2013

Een dekentje voor in de zetel

De stofjes lagen al een paar weken in de kast, maar nu moest ik er werk van maken. De herfst is nu echt begonnen en wat is er dan plezanter dan in de zetel kruipen met zo'n gezellig superzacht dekentje. Toen ik de uiltjesstof kocht pluisde ze enorm maar na een wasbeurt is dat opgelost. De stofjes en paspel kocht ik bij modecoupon.