zaterdag 31 december 2016

Theo en Juliette...

't was liefde op het eerste zicht me da bloeske de LMV, een stofke waar ik al even verliefd op was was rap gevonden, de perfecte match...
En dan was 't wachten eh, wachten op een deadline om toch maar genoeg lef te hebben om eraan te beginnen... want ziede... 4 huizekes stonden daar naar mij te grijnzen naast da bloezeke.
Een nieuw jaar dat er zit aan te komen en een metekindje dat binnen de matentabel valt leek me wel deadline genoeg en hopla, ik was vertrokken. Die 4 huizekes duiden normaal de moeilijkheidsgraad aan maar noem dat gerust de geduldigheidsgraad of bewerkelijkheidsgraad want als ge schoon alle stappen volgt is het helemaal zo moeilijk niet. Ok, ik geef toe... mijn 2 geplooide voorpandjes waren niet echt een spiegelbeeld van elkaars en zelfs na een 2de poging is er ruimte voor verbetering.
Maar dit bloesje schiet direct omhoog in mijn hitparade van naaisels van het afgelopen jaar.
Ik krijg echt al goesting om aan een 2de te beginnen, al zult ge dat misschien hier de eerste weken niet moeten verwachten, ons kent ons :-)
Stof : Mondepot


Ook ons Ann schoot nog last minute uit haar sloffen.
En zo staat Frits vandenavond te blinken in een feestelijke Theo met strik.
Voilà se, ze zijn er klaar voor. 
Op naar 2017!
Dat dat voor ieder van jullie vreugde, plezier, een goede gezondheid
en de meest perfecte imperfecte maaksels mag brengen!!!

maandag 19 december 2016

OH DEER

Ik ben wel fan van de Rudolf.  Ook in niet kerstige tijden is hij nu zelfs al een tijdje hip. 

Toen ik bij mevrouw khadetjes het nieuwste patroon van Compagnie M uitgewerkt zag... werd ik geprikkeld zo van... wow schoon...  
Enkele dagen daarna lanceerde ze haar aangepaste versies en een toppertje voor haarzelve, met een uitgesneden dier... zucht ... schoon seg...

Ik was al aan het peinzen eh...
En dan diezelfde dag, mijne maat stuurt een bericht dat ze vastzit... Nu dacht ik die zit ergens vast met de kinderen ofzo. Ik stuur das niks ik kom wel wat later joh... en die van neenee nu, die zat vast met een patroon, jawel!  

Ik rij daarheen en met ne gin tonic bekeken we het stappenplan... hilariteit alom eigenlijk want ze moet het gewoon eens leren stap voor stap te doen, woehahhaa...

En ik begon de dag erna ook aan éne he a ja t was dat het zo moest zijn...

En eigenlijk was mijn bedoeling dat hij naar de juf van Eef zou gaan die ze heeft getrokken voor het kerstfeest maar ik kan er geen afscheid van nemen... er kroop wel wa tijd in maar dat ligt vooral aan de Rudolf zenne.  Dat was effe zweten met het meske, bijwerken met een schaartje, wondertape tussen die ministukjes foefelen want anders kwamen die zo naar boven te staan (lijm dierf ik niet stel u voor die komt uit da rendier drupt, not done!)

Voor de rest, als ge ene gemaakt hebt dan bent ge vertrokken, hoeveel zou mijne maat er ondertussen hebben? Het moesten er vier worden :)

En ik? Ik ga deze nu vullen se met mijn kaarten enzo, le moment suprême!
Dat voeringske vond ik bij de action, er gewoon op te strijken!

stof: k-bas

maandag 5 december 2016

Bloggers for life, wol voor de warmste week.

Eén van de plezantste weken van het jaar, één waarop onze TV overuren draait om toch maar niks te moeten missen van de muziek, de interviews, de bezoekskes van die en die...
't Is meer dan die happening in de Schorre, 't is een gevoel, een sfeer...ingetogen en uitbundig tegelijk.
De warmste week van Studio Brussel, een waardige vervanger van de advent, een betere aanloop naar Kerstmis kan ik me niet voorstellen.

Sarah en Annelies zetten me daar ook iets op poten seg, hebt ge het wat gevolgd? Ze trommelden 40 bloggers op om eens ne keer het beste van zichzelf in een veilingstuk voor het goede doel te steken.
Vorige week passeerde ons Ann haar tas, helemaal haar vind ik, goe gedaan Ann. En nu ist mijnen toer, of die tas nu ook helemaal mij is...kweet het niet, ik heb er in ieder geval mijn best gedaan, maar ik ben nu ook genen boswachter als dat soms in u moest opkomen als ge de kleur van de tas en het decor van de foto ziet :-)

De Tatanne uit de tas van Annelies is het dus geworden, buiten en binnenstof zaten ooit in de collectie van Scapa. Die draagt gemakkelijk jong, en ge kunt der redelijk wat in kwijt, kunt ze zelfs aanpassen door de linten losser of strakker te knopen.
Goesting in zo'n tas en schrik dat ge die van ons Ann van vorige week aan uwe neus ziet voorbijgaan.
Waag hier nogmaals je kans en steun zo Altijd Vrouw, een lotje kost 2 €, en ook al win je niet het geld wordt goed besteed.Vul hieronder het formulier in, voor mijn tas klik je nummer 38 aan.
Schrijf het juiste bedrag (= het aantal lotjes dat je koopt x 2) over op rekeningnummer 
BE69 3770 2596 1378 met vermelding: nummer van het veilingstuk (38 voor de tas) - jouw naam - jouw voornaam - het aantal lotjes dat je kocht.


32 - Khadetjes - http://khadetjes.blogspot.be
33 - Soft Cactus -http://naomisluijs.blogspot.be
34  - de Zuster van - http://dezustervan.be/bloggers-for-life-2016/
35 - Lily & Woody - http://lilyenwoody.blogspot.be
36 - Paspelpoezen - https://paspelpoezen.com
37 - de Zussen - http://dezussen.blogspot.be
38 - de kinnekes Cloots - http://kinnekescloots.blogspot.be/2016/12/bloggers-for-life-wol-voor-de-warmste.html?m=1
39 - 128 - http://petiteboutdechou.blogspot.be
40 - Petite Bout de Chou - http://petiteboutdechou.blogspot.be
41 - Babarum - http://blog.babarum.be
42 - Vlijtig Liesje - http://vlijtigliesjeknutselt.blogspot.be