zaterdag 29 oktober 2016

Ik verloor mezelf

....in vreetzoppers!

 ik dacht ik maak eentje, al vlug had ik iets van eentje is geentje
en daarna dacht ik we all need family !

Mevrouw khadetjes gaf het patroon op haar blog en legt duidelijk uit hoe je te werk gaat...Pink Ponk - monster met een hoge aaibaarheidsfactorMister Monkey, uitgevonden en samengesteld door Frits, de zoon met grote liefde voor apenknuffels.
Hij helpt moeder nu met een cloon van dit exemplaar.


Willy Kraan en Flo het bloemenmeisje, een schoon koppelke


 Misses Wang all the way from Japan...

 En nu eens lachen voor de foto:Misses Wang lacht amper, maar moest iemand haar zo ver krijgen...

Ik hoop dat ze troost kunnen bieden in moeilijke tijden,
Maar het hardst hoop ik dat ze na het verblijf in het ziekenhuis met hun baasje mee naar huis kunnen en samen nog vele leuke en soms minder leuke dingen beleven.

Het gaat jullie goed familie Kleppekes en zeker jullie baasjes wens ik het het aller, allerbeste toe.

- slik -

Bloggers for Life dat doet wat met je!

Ah ja, Handy Henk is ook nog in de maak maar uitgerekend hij deed de rits kapot... tssss.....


vrijdag 28 oktober 2016

toiletzakken for life

Voor de 2de keer ging ik aan de slag met één van de patroontjes die Sarah van Khadetjes lanceert voor de sewalong ten voordele van UZ Gent. Ik rommelde de restjesbak ondersteboven, en gebruikte mijn 2 laatste stukskes canvas helemaal op. Het resultaat is niet zo kinderlijk, misschien meer iets voor een mama of papa die samen hun oogappel lange, bange nachten doorbrengen in een ziekenhuiskamer. Ondertussen lanceerde Sarah ook het 3de item, en ik kan alvast verklappen dat ons Ann compleet aan het losgehen is met dit patroon.

zaterdag 22 oktober 2016

De maan, konijnen en Manelprints

Ik ging aan de slag als slow ambassador voor Manel.  De dame achter Manel is Olu, een ondernemende, creatieve dame die stoffen en behang ontwerpt.  En dit allemaal volgens het principe van Slow Design.  Hier wordt het principe gehanteerd van zo kwalitatief en duurzaam mogelijke grondstof te gebruiken en voor een ontwerp te zorgen waar de klant erg betrokken is bij het hele proces van ontwerp tot uitvoering.
Mja of ik het nu goed genoeg explikeer weet ik niet dus breng zeker eens een bezoekje bij Manel en indien je vragen hebt aarzel niet om ze te stellen, Olu helpt je graag verder en het is een fijne samenwerking ik zeg het je!

Het stofje was eerlijk gezegd niet onmiddellijk mijn eerste keuze om te testen.  Ik zag het printje voor een iets jonger kind dan die twee die hier rondlopen.

 Toch zei ik ja wegens te schattig eigenlijk feitelijk. 

Daarna kreeg ik een ingeving en ging aan de slag voor Frits en maakte hem een theo waar hij echt super mee staat als ge het mij vraagt... zo op kapstok was er enige twijfel en vond ik het wat te seventies (lees oubollig à la Fez van that seventies show) maar nu... 

Love it !
Big time!


Het stofje heeft een heel lichte glans zowat beige en de rand onderaan bestaat uit konijntjes maar ik gebruikte ze aan het zakje en het bovenstuk achteraan...


Wij namen foto's aan een huis dat al een tijdje te koop staat, Frits die wou eerst maar tien foto's... 
hier zaten we dus aan zeven.
Maar het was daar interessant volgens hem, veel deuren aan één huis ook en dus hadden we een grote keuze aan foto's !Dus ga zeker langs bij Manel als je dit stofje ook wilt !

Getest en goedgekeurd !!

zaterdag 15 oktober 2016

Oep ne schonen dag valle de pelle van aw oge.....

En da was bij mij dus wanneer da 'k achter mijn machien knuffeldoekjes zat te maken voor Bloggers for Life.
Een paar weken geleden zoefde hier een mail in de mailbox. Lies van Liezewiezewoes en Sarah van Khadetjes zetten dit jaar hun schouders onder de actie Bloggers for Life. Of we meededen? Natuurlijk sprongen we mee op de kar! Al moet gezegd dat we der nu effe ons koppeke moeten bijhouden om niet van voornoemde kar te duikelen, deadlines zijn namelijk ons ding zo niet. Maar als Sarah en Lies zoiets groots kunnen op touw zetten moet dat voor ons een peuleschil zijn.

2 Tatanne-tassen uit De tas van Annelies zal ons aandeel zijn in dit gebeuren.
In afwachting van de veiling van alle stukken lanceert Sarah vier weken lang een patroon, eenvoudige maaksels die gaan naar de afdeling kinderoncologie in het UZ Gent.

En toen gebeurde het...ik zat te naaien aan de knuffeldoekjes en ineens besefte ik keihard dat die binnenkort terechtkomen in het knuistje van een zieke baby. Een patat in mijn gezicht....en dat van die deadline, een futiliteit vergeleken bij wat daar in UZ Gent allemaal gebeurd en beleefd wordt.
Een reden temeer om er de volle 100% voor te gaan en ook een vlammetje te zijn in de warmste week van het jaar.

Sarah en Lies bedankt, veel courage en go for it!!!

zondag 9 oktober 2016

Inspiratie aankopen

Ik kocht al wat nieuwe winterstuks... 
ja dat ik hier niet alles naai voor de kinderen dat is zo klaar als een klontje... 
Ik zou dit nu kunnen toeschrijven aan tijdsgebrek, te weinig inspiratie, onkunde.  Maar als er hier iemand die mij goed kent dit leest is die ongetwijfeld al aan het rollen met de ogen of aan schudden met het hoofd, bekke aan 't lachen misschien en aant peinzen kom zeg het gelijk het is...
OKKEEEj ik beken, ik ben een beetje kledingverslaafd, shopaholic, heb zowaar een gat in mijn hand eigenlijk als het op kleding/schoenen aankomt.

Maar kom het geeft echt ook wel voordelen zenne op naaivlak.  Ik kocht voor Eef een topstuk in de wintercollectie, een goudkleurig rokje van Scotch and Soda.  En ineens dacht ik 's avonds mmm ik maak nog zoiets want moeilijk ziet het er niet uit...

Vwala zo heeft Eef nog een zelfgemaakt stuk bij en ik een stuk stof, dat ik ook weer niet kon laten liggen, verwerkt!stof en ster: de gouden flamingo
rek: uit de kast maar volgens mij vind je die ook wel in hierbovengenoemde shop!


en we zoefden terug naar huis!!

donderdag 6 oktober 2016

Is everybody happyy ?!!

Ikke wel he....
Ik maakte een broekje uit het nieuwe poppy magazine... Toen ik dat wou knippen dacht ik dit is echt wel te baggy en dus nam ik bijna drie cm weg aan de stofvouw aan voor en achterpand.  Het been werd wat versmald en bovenaan paste ik het aan gelijk ik dacht dat het goed zou zijn...

Achteraan deed ik een zwart leren zakje, vooraan klopte ik van die ringskes (na drie keer was het prijs!) en een zwarte koord erdoor...

En jep Frits die wou het onmiddellijk aan, ikke vreet content natuurlijk en daarbovenop wou zoonlief nieuwe shoes.... ik en schoenen das van natuurlijk krijgt gij nieuwe schoenen jongen... en we racen vlug alle winkels in de buurt af!
Nie te weerstane shoes als ge het mij vraagt... schattig en cool, i like.  


 stof: bij een plaatselijk stoffenwinkel (stoff.be, niet online pertang)
Hier ziet ge de ringskes, nie duidelijk genoeg maar ik klopte erop los en kreeg ze goe seg !zakje: nepleren zwart reststofje van bij de gouden flamingo...
 hemdje: h&m Everybody happy !!!!

zondag 2 oktober 2016

Het pak

Eef is voorstander van pakken... beter gekend onder de noemer jumpsuit.

Ik ook wel maar ze moeten handig uit en aan gaan want anders staat een kind toch wel af te zien op de wc of bij turnen op school ofzo.

Ik nam als basis de tricot jumpsuit uit de oktober 3/2015 (eerder maakte ik er al dit broekje uit).

Maar qua handigheid wou Eef een rits vooraan zoals voorzien was in een zomers gekocht exemplaar.
Daar heeft moeder mee afgezien want die stond pas de derde keer echt naar mijn goesting.
De rug werd hoger gemaakt aangezien we nu toch echt wel herfst int zicht hebben... en het broekgedeelte achteraan werd behoorlijk versmald!

En dan de stof... dat werd erop of eronder.... 
Moeilijke keuze bij de gouden flamingo in de winkel was dat, ik ging van het één naar het ander en moest dan beslissen wegens nog weinig op de rol.

Toen ik bij wat vorderingen een foto naar medeblogger doorstuurde kreeg ik het antwoord speciaal... en ik dacht inderdaad what was i thinking seg toen ik da kocht?!  Ik kreeg zelf ook zware bedenkingen bij mijn eigen stofkeuze!
  
Maar toen het helemaal af was en de zevenjarige het pak aanschoot kreeg ik te horen, ik voel me sexy... SAY WHAT??  Ach kom effe negeren die uitspraak want al rap zit ze met dit pak terug in de rol van ravottende rakker... en zo had ik het nu toch ook echt wel bekeken zenne...Hier de plooikes die ik zo schoon vind aan dit patroon en zo zie je de stof ook wat duidelijker.


en de rits die me uiteindelijk lukte !yep getest en goedgekeurd !