maandag 30 maart 2015

Skyline battle part 1

Tis weer eens van dat, ik en ons Ann, dezelfde goesting op dezelfde moment. Nochtans ligt het stofje, de skyline, al een paar weken in ons beider kasten. En dan is daar den drang eh, hoe rapper hoe liever dat het af is. Daarom ging ik voor de Harlequin van LMV. En ook een beetje omdat ik de gierigste van ons 2 ben en maar 1 m had besteld. Ons Ann was ietske minder gemakzuchtig en ging voor de Rosa. Over de making of werd zo goed als niet gecommuniceerd, en toch wist ik als het mijne af wat daar bij ons Ann afspeelde....gemakkelijker dan de Harlequin kunt ge niet hebben natuurlijk.

     Stof : Skyline van Miss Chips bij Mondepot
       
WORDT VERVOLGD

woensdag 25 maart 2015

De boer op in Dungarees

Leuk woord eigenlijk ee, al is een salopette ook wel een plezant woord.

Maar vooral leuk om dragen zo blijkt wanneer we onze testversies aanpasten voor de relaunch van Marte's patroon.  

Sandy maakte het meisjesmodel.  Toen ze klaar was (zonder ook maar 1 pasbeurt tussendoor) werd het broekje bij ons ouderlijk huis afgelegd ter overbrenging.  De pasbeurt kon niet vlug genoeg gaan... buiten Eef gerekend! Zij zei doodleuk nu niet hoor mama doet dat straks maar ik ga nu niet liggen passen... mjaa.

Eens thuisgekomen was er (aan mij) geen houden aan (en ondertussen had ik al een mail ontvangen van medeblogger in de trant van hoe zit het?)

Ik moet zeggen al onze twijfels over zou dit wel draagbaar zijn voor een kind, zou het wel goed zijn... awel die waren instant verdwenen!
Eef hoste vrolijk in het rond met haar salopette en die riempjes vielen geen enkele keer af... Ook naar het toilet gaan werd getest en zelfs dat kunnen ze vlotjes zelf.  (We laten de knopenelastiek eigenlijk voor wat hij is al hebben we hem er wel ingezet, ik vind hem zo het best van pasvorm)

Frits dartelde een dag later met zijn salopette in huis, die versie maakte ik.  
Stofje frits: Max en Lola mondepot en streepjes kringloop

Stofje Eef: Max en Lola mondepotEn waar gaat ge nu naartoe met nen dungarees?
Den boer op!


Dungarees relaunch bij Compagnie M.  !!!
en deze kon ik jullie niet onthouden

zaterdag 14 maart 2015

I can see clearly now...

the rain is gone !!! I can see all obstacles in my way...

Enzovoort enzovoort, allez dit liedje heb ik in mijn hoofd sinds het maken van de jill jurk van lmv in een stofje van bij liesellove.  
Ik zag het kleedje voor me in veel kleurtjes en met het zonneke op ons bolleke...

Mevrouw khadetjes heeft eigenlijk al alles gezegd bij het posten van haar schone versie van het jurkje.
Het staat vlug in elkaar en het rimpelen kwam goed, zelfs de achterkant is goe gelukt... daar had ik even niet aan gedacht bij het kiezen van mijn stofje zeg.... Tot ik de voorkant knipte en bedacht dat die achterkant het schoonst zou zijn als ik het liet doorlopen (om gene papegaai zonder kop te hebben ofzo ee)...

Maar het lukte, mede doordat ons Sandy zei mja gewoon goe aanduiden en niet beginnen gelijk een kieke zonder kop.  Inderdaad ik deed het opt gemak en dat gaf resultaat :).

Eef die wou het kleedje al vandaag aan (voor de foto deed ik haar legging even uit zenne :).
En nu stop ik hier even met kleedjes want haar kast is gevuld voor komend seizoen wat betreft kleedjes.  Tenzij ze hier nog een groeispurt krijgt natuurlijk, want ik vraag me af waar die blijft...
ter info: mijn ouders zetten binnenkort een nieuw laagje wit zenne doorlopende print... yeahh...
Imagineert uzelf even de sandalen aub, die heb ik nog niet voorhanden


Prettig weekend nog !!!


woensdag 11 maart 2015

De Lotta rok

lag hier twee maanden te wachten op de afwerking.  Ik liet hem in de kast liggen op het punt waar je moet beginnen rimpelen, ik ben daar gene krak in. 
Maar de vorige weken zag ik weer mooie exemplaren passeren en dacht komaan, afwerken dat stuk!

Af, oef.het stofje komt van bij mondepot 

knoopjes had ik nog liggen van een gekocht kledingstukTruitje kon ik bij fred en ginger kopen aan 70% wegens verbouwing vd winkel.
De rok werd met een voetbalpartijtje getest op speelproof en volledig goedgekeurd!


woensdag 4 maart 2015

FAMILIEPLAGIAAT KAN GEEN KWAAD

Terwijl ik 's avonds na de skipret nog eens opt net ging kreeg ik een mailtje met foto's van voorgaande blogbericht... Maar hee we zijn toch de kinnekes cloots voor iets zeker.  Dezelfde stofjes liggen in onze kasten dus eenzelfde combinatie op ongeveer 't zelfde moment... 't moest er is van komen.

Nu stond het kleedje zo goed als in elkaar (zie burda 2014 nr.5) en eigenlijk is dit met een losstaand kraagje erop. Dat ging ik nog fixen in de streepjesstof maar dat was buiten Eef gerekend.  Dat kleedje mag ik toch al aandoen morgen he mama... ik heb NIKS MEER. !!?? (begint dat nu al?)

Met de laatste Maison Victor in huis maakte ik er nog vlug een legging onder.  Das klaar op 1,2 en de drie is zelfs al wat veel!

Voila een nieuwe outfit die vlug in elkaar steekt en Eef die heeft weer IETS.
Het stumperke :-)

stofje petite couture

stofje strass
pressionneke aan de binnenkant en een nepknoopje aan de buitenkant