woensdag 31 december 2014

Op de valreep...

...toch nog iets gemaakt. Want na de feestoutfts werd er hier 's avonds meer me het ventje in de zetel gehangen dan wat anders. Zo'n husband en 3 kinders die 14 dagen thuis zijn is echt nefast voor mijn produktiviteit. T kan eens deugd doen maar het mag niet te lang duren. Volgende week se, dan staat hij weer met de late en kan ik weer losgehen.

Ik maakte een koker uit Zo Geknipt 2, de kleinste stond hier al een tijdje in de hal, gevuld met sjaals, mutsen en handschoenen, maar na de korte winterprik puilde hij al snel uit. Ik maakte nog een exemplaar, de eerste keer dat ik met decovil light werkte, stevig zenne, en met een keergaatje komt ge dan niet toe, maak er maar een keerGAT van. De boomstronkenstof komt van Ikea en de andere stof is eigelijk een tafelloper, ook van Ikea. Nu passen de 2 niet zo goed bij elkaar en ik overwoog al om de kleinste naar ons Ann te geven omdat dat beter bij haar interieur past, maar hij doet hier wel goed dienst natuurlijk.

En voor straks, allemaal goed feesten! Maar zijt voorzichtig eh ;-)

dinsdag 30 december 2014

Celeste II pour moi-même

Aanvankelijk kocht ik dit stofje voor een kleed voor Eef.
Maar toen ik het in handen had bekeek ik het ineens vanuit ne gans anderen inslag.  
Het werd de Celeste II uit mijn Tas,
ja sorry Eef
mama ziet dit poezenstofke ook graag !


Binnenin alles zwart met 1 grote binnenzak 
Ik dierf ze niet goed posten... kwestie van nie te onnozel ma kom
ik vind ze cool... das 't belangrijkste zeker? :)

zaterdag 27 december 2014

Kerstoutfits 2014

Voor het eerst sinds mijn schooltijd ahum...25 jaar ofzo, waagde ik me nog eens aan een hemd, een miniversie voor onze Jan. Een paar strubbelingen verder, maar toch een bevredigend resultaat. Dat smaakt naar meer, hier ook even het pyamagevoel maar de knopen met goudkleurig randje maken alles goed.
 En dan is er natuurlijk ook nog ons Inge haar Kerstkleedje, in een heel fijn stofje, mannekes wat zag ik daar tegenop. De stof van Mondepot lag al maanden in de kast, maar zo'n schrik om eraan te beginnen, uiteindelijk viel da wel goe mee zenne. Een A-lijntje, zonder mouwen en volledig gevoerd, het feestelijk wit jurkje uit het grote naaiboek.

Kleertjes geslaagd, kersfeest geslaagd, cadeautjes geslaagd! 
En volgende week doen we dat allemaal nog eens over.
Fijne feestdagen, geniet ervan!

vrijdag 26 december 2014

Feestelijke Frits Deel II

Sinds ik een hemd met lange mouwen durf maken, en dit helemaal door de zonen 09 handleiding, lijkt het alsof ik het ga halen om de traditie hier voor te zetten wat betreft hemdendragers.  Frits zelf is ook helemaal mee, hij houdt wel van mooi zijn.
Zelfs de Stef (zoon van mijn zus) kwam schoon in hemd naar het feest dit jaar, goe bezeg mannen!
Hij heeft wel een niet-hemden periode gehad wat ons Sandy zeer betreurde, maar kijk het komt in orde.

Mja wat dat mooi zijn betreft... vorige week nog kwam Frits in volle ochtendspits naar me toe, mama die schoenen zijn vuil zo ga ik die niet aandoen he.  Ja jongen en hoe komt dat !!? Er waren witte kringen op getrokken van het plassespringen! 

Dus nog rap die schoenen opblinken en hij was klaar om te vertrekken.  's avonds kwam hij naar mij, kijk mama ik heb vandaag niet in de plassen gesprongen he, moeder tevreden en volledig ingepakt he... goe man!

Bij het maken van het hemdje bekroop mij steeds de angst dat het er te pyjama-achtig ging uitzien en opteerde ik meer voor zijn ander hemd.  Tot ik het hem gisteren op kerstdag nog eens aantrok, haar gestyled door de papa (mini-goossens kwam de trap af en daarna de master himself, lachen was het maar dat moest onderdrukt worden want ze waren zo fier als ne pauw op hun haarsnit)
Hij vond het goed en we vertrokken zo naar het feest.

Ik kreeg het zakje er schoon doorlopend op! (ook de tweede keer want ik knipte in het voorpand, opnieuw dus:-)

een folieke aan de armsgaten


Op het feest met chocolademond

stof: nieuwe soft cactuscollectie


En dan laat ik jullie ook ineens de kaart zien... ook deze traditie houden we voorlopig vol, we zitten aan de zesde editie hier zijn de andere en hier die van vorig jaar.  Volledig zelfgemaakt door mijne publimann, hij wou het zowat in steampunkstijl dit jaar (kent ge da nie? ik ook nie zenne :)...  Van letters tot metertjes werd alles hier getekend achter zijne computer

Voor ieder van jullie dus ook alvast,
de...


van ons !


maandag 22 december 2014

Er los over

Het kleed voor Eef was wat.
Ik moest en zou wou heel graag het kleedje met zwierige rok maken uit het boek Remi&Cosette.  
Ja ik wou zien wat dat gaf met die strik vooral en Eef die heeft het constant over prinsessekleedjes, zwierrokjes en trouwkleedjes... Dus ik zag dit echt zowat als een tegemoetkoming aan haar wensen maar dan wat aangepast aan mijne :)

Er nog een verkleedkleed tussenkrijgen voor onder de kerstboom gaat krap worden dus ze mag het achter de feestdagen gerust als verkleedkleed gebruiken..
Drie weken zocht ik naar geschikte combinaties, alle webshops heb ik gehad denk ik maar een feestelijke combinatie in tricot en katoen... ik vond het nie eee...
Op den duur dacht ik ik doe het in deze combinatie, weinig origineel natuurlijk maar kom never change a winning team was de perfecte camouflage geweest. :)

Ik maakte eerst het bovenstukje in de glittertricot zonder de rok al te knippen (ja zo gaat dat bij een chaoot aan het werk), stak het in elkaar en las nog eens goed het rokpand voor ik begon te knippen... geen zijpanden maar MV en MA. pssjjjt sjak.  Kortsluiting int koppeke, dat gaat niet goed komen met die huisjes, gaat nie mooi staan en nie goe aansluiten... en blablabla.

Ik dook mijn kasten in en vond op den duur nog wat extra goud dat blinkt... Ja ik weet het er los over maar iets anders zag ik niet in aanmerking komen.  Toen ik de panden had geknipt vroeg ik mijne wederhelft wa peinst ge?? Mja ouderwets he, en ik dacht ok ouderwets daar kan ek mee leven ik doen het! Vijf minuten daarna vond hij het barok, ook goe!

Over de maat van het kleed... ik zou het niemeer weten, ik startte in ieder geval met een 110 maar volgens mij schiet daar nog een 98 van over...  Van het bovenstukje deed ik ook nog eens wat af want
de verhoudingen klopten niet meer op den duur... Ik denk dat ik aan meer dan zeven cm versmallen zat... Ik had het eigenlijk wel moeten weten want dat heb ik nu voor de derde keer met dat boek en toch weer hardnekkig een 110 kiezen... ANN TOCH.
De onderste stof is ook te zwaar voor de bovenste en dus zakt het zowat door... 
Maar kom 't is af.  neh.


- Pose voor op de kerstkaart -
schoentjes -  H&Mvrijdag 19 december 2014

Feestelijke Frits deel I

Hier ben ik terug se, effe doorgeven op 't werk en het naaien dus effe op een lager pitje geschakeld maar nu ga ik er terug invliegen, heb er zin in eee... 

- In tussentijd nam ons Sandy hier de honneurs waar - 

Ik schafte al een tijdje geleden het cissepatroon aan en dus werd het hoogtijd om een broekske voor Frits te fixen.  
Ik nam het wel zonder echte gulp, dat durf ik nog steeds niet aan.  Maar voor de rest maakte ik wel de meeste foliekes, al die zakjes zijn de max en ook van de dubbele paspel ben ik fan.

Ik vroeg de mevrouw van de winkel mag ik die paspel eens zien want hij stond wat ver... ja dat is paspel van olivier strelli zei ze... maar ja voor jongens met dat wit dat ga niet schoon zijn he.  Ik dacht eh? k zeg drie meter aub en dacht das perfect jong.
De stof is een superzacht, niet prikkend wolleg ding.

Het hemd, den theo, maakte ik al een tijdje geleden en er is een nieuw in de maak voor de feestdagenoutfit maar nu vind ik precies dat dit er ook wel goe bijpast... dat wordt weer twijfelen, ik trek een dezer foto's van het andere kan ik hier eens vragen wat het beste is :)

Wat fotomedewerking betreft... 1 deftige en dat was het...
Van feeststemming nog nie veel te merken :)

ja daar zit een zwarte vlek op de muur Frits, ik zie het ook..
stof broek: modecoupon

paspel: modecoupon
partyshoes: H&Mdinsdag 16 december 2014

De Julia van Compagnie M

Wederom een oproep van Marte van Compagnie M, om de Julia voor tieners of volwassenen te testen deze keer. Ondergetekende weer zeer enthousiast meteen bevestigd. Maar dan eh, aan schoon katoentjes, geen gebrek, maar tricot naar men goesting, das wat anders. De webshops schieten als paddestoelen uit de grond maar nergens tricot die aan mijn eisen voldoet, niet te kinderachtig maar 't mag plezant blijven. Bij landofoh had ik al iets besteld, maar de levering kon tot 6 weken duren. 2 avonden gingen eraan, maar nergens iets deftig naar men goesting op een Vlaamse of Nederlandse webshop. Net toen ik op het punt stond om te mailen, sorry, zou zo graag de Julia maken maar vind geen mooie tricot, viel mijn overzees pakje in de bus. En dan was de klus zo geklaard gelijk ze zeggen. De patroontjes van Compagnie M zijn voorzien van zo'n duidelijke handleiding, de sweater stond veel vlugger in elkaar dan de tijd die ik verprutste aan het zoeken naar stof.
Deze foto's werden genomen toen de sweater net af was, en doorgemailt naar Marte samen met de antwoorden op de vragenlijst. Even zag het er naar uit dat dit het enige was dat er van de sweater
zou overblijven, want zondag na de volleybalmatch was die ineens verdwenen, na een half uur zoeken teruggevonden in de sportzak van iemand van een andere ploeg. Inge al helemaal in tranen...

Jaja, de Julisweater wordt hier veel gedragen, al zal hij subiet al weer in de was moeten peis ik!

zondag 14 december 2014

DE 10 van 2014

In blogland komt ge wat tegen... Mevrouw khadetjes gaf ons zowaar ver een attaque'ske... ze gaf een stokje door seg, de tien foto's van 2014.  Wat ze niet weet maar NU dus wel is dat ik ongeveer het ganse jaar 2014 met ne kadulle kodak heb gezeten he. (met een batterij die eruitschuift enzo) Er is wel verbetering op komst wat dat betreft ik laat het u zo zien... 
Maar ben stiekem ook wel blij want zag al heel wat voorbij komen en dacht ook al wel eens hmmm wat zou dat bij ons geven.

Frits die in 2014 zijn persoonlijkheid meer en meer ontpopt van aanhangsel/papegaai van Eef tot grapjas van het gezin,
net persoon, stemmenimitator (soms zijn we zijn eigen stem zelfs dagen kwijt)... hij komt meer en meer uit zijn schulp, een  interessant individu ontwikkelt zich

Meet den Danny
Hij fixte voor ons een trioke, nee nee niks speciaal, alhoewel.. hij reed met ons in februari naar Winterberg, iets meer sneeuw dan Jo precies, regelde een leuk appartementje, dronken poirekes op aandrang van den Danny en lieten ons dat smaken, zo'n goe weekend dat er al een nieuw werd geregeld,
Merci Danny!

Bij den deze kreeg ik de bedenking zie die kinderen nu eens ... onder den indruk (of toch met vree interesse) luisteren naar wat de mama zegt, hoe lang zou da nog duren? :) In 2014 is het me blijkbaar toch nog gelukt, al weet ik begot niet wat ik hier aan het zeggen was.Ik en ons Sandy smeden allerlei plannetjes in onze kop, en soms voeren we die uit, spannend en plezant !!
Een verrassing voor ons Eef haar vijfde verjaardag, missie geslaagd toen.

En hier, den 8ste november 2014, den eerste foto met mijne nieuwe kodak, gekregen van de mijne goesses, ziet hem eens blinken se, hij is er zelf ook blij van.  Dat we het weekend daarna naar Charleroi trokken en hij daar al een jaar voor aan het zeuren is en ik altijd maar zeg maar we hebben gene goeie kodak zal er wel vo  niks hebben tussengelegen hebben zekerst? :)
Een vroeg nieuwjaarskado zei hij er ook nog bij maar k zal toch nog wel iet krijgen zeker? (iets ietsiepietsie ofzo)

En nu mijn 2014, veel foto's trekken doen we hier niet, maar samen met ons Ann zijn het er wel 11
geworden, ik kon echt niet kiezen.


Den Dimi liet voor het eerst zennen baard staan, bijwijlen zeer sexy, al kunt ge u daar hier niet veel bij voorstellen natuurlijk.
Ik vroeg hem de plopmuts die ik maakte voor zijn petekind even te passen, niet zo goed gelukt die muts, maar wel ne plezante foto.In mei gingen we naar Normandië, hier speelden Inge en ik "de landing" na. Er werd ook weer een foto toegevoegd aan het album "de WC valt goe mee" gestart door onze Stef 2 jaar geleden op vakantie. Deze werd genomen in de gehuurde mobilhome.
2014 was natuurlijk ook het jaar van de Belgen op het WK. Dat hier tot in de toppen van ons tenen werd beleeft. Kan ook niet anders met 2 voetballers in huis (niet die van de foto)

Augustus, Inge en Stef voor de eerste keer op chirokamp, we begonnen die 2 druktemakers hier al te missen,
en dan verscheen deze foto op Facebook, Inge ten voeten uit.


En tot slot nog een foto van een merkwaardig fenomeen, deze zomer waargenomen in onzen hof.

Bedankt mevrouw Khadetjes, eerst effe paniek, maar daarna toch genoten van het zoeken naar foto's en de zoete herinneringen. 0p onze beurt nomineren wij moeke Vee en Mandarien.


donderdag 11 december 2014

Gracejurk uit LMV

In La Maison Victor staan deze keer 2 schoon jurken, allez daar staan altijd schoon dingen in, maar buiten wat kindercreaties en hier en daar een Harlequinjurk komt ge niet veel tegen. De gracejurk dus, die zou ik maken, er staat bij dat ge best een stijve stof kunt gebruiken zelfs neopreen, wat dat dan ook mag zijn, maar stijf klinkt het wel. Veel goesting om kilometers te doen en lang te twijfelen had ik niet, dus sprong ik op mijn fiets en stapte een plaatselijk winkelke binnen waar ze zo'n 20 stoffen liggen hebben. Kieskeurig kon ik dus niet zijn, een dikke, grijsblauwe, grofgeweven stof stond me wel aan, maar er zit 20 % wol in. En ik ben altijd zo kritisch als we stof voor de kinderen kiezen, pas op daar zit wol in eh. T was het laatste stuk en eigelijk niet genoeg meer, maar ik zou dat wel fixen. Het bovenstuk werd beetje ingekort en aan de zoom verdwenen ook een paar cm, ik ben geen grote eh, 1 m 61. De mouwen legde ik ondersteboven, als daar maar geen vodden van komen dacht ik. 

Et voilà, dit is het geworden dus, vrij content, maar de madam van da winkelke zei nog dat het grote maten zijn in LMV, dus nam ik een 36. Maat 34 was beter geweest. Misschien dat die wol wel wa krimpt in de was, dat zou dan voor één keer geen kwaad kunnen, maar ik ga toch voorzichtig zijn zenne. 

                    
Oei, zei ik nu da 'k geen dikke ben, das die naad en die 2 zakken en die zware stof zenne, echt!En ziet ge die lange fijne vezels, die pikken toch wel een beetje, autch.
En nu ga ik een foto doormailen naar LMV en hopen dat ik de volgende keer in 't boekske sta :-)