maandag 31 maart 2014

Zakjesmadness

Dat er een nieuw naaiboek ten huize S. Cloots was werd enkele blogs eerder al bekend gemaakt.
En lang bleef het geen geheim voor mij.  Ik was namelijk op zoek naar een kadootje voor een verjaardagsfeestje van twee klasgenootjes van E.
Niet dat we de fedha/mufko van mevrouw khadetjes hebben afgeschreven hoor, die doet ook nog steeds dienst om kadobonnekes in te stoppen bij verjaardagspartijtjes. 
Maar de meiskes zijn meer in voor prularia dus ik had iets groter nodig waar ik het kon instoppen.
Mja dus werd het onthuld, medeblogger had het boek van Riet en Sanne aangeschaft (ook een beetje vanwege aankomende verjaardag van ondergetekende, héhé dat weten we dan ook weer).

Dus effe madness in het hoofd en in de stoffenkast... ja en da en da en dan maak ik misschien ineens iets voor die... wikke en wege...
ne gansen hoop had ik liggen..
combinaties gezocht en dit heb ik gevondende versies voor de jarige meisjes en Eef mocht natuurlijk niet achterblijven (de gouden versie)
stofjes: klijntje, stoffen van leuven en kringloopwinkel


eentje voor Frits zijn autootjes mee te nemen op verplaatsing
stof: klijntje en weet ik niet meer


Eentje voor de eerste jarige collega dit jaar op mijn eiland (onder het motto wat ge voor de ene collega doet doet ge voor de andere ook)
stof: klijntje en noeks


En eentje voor de tweede jarige collega van het andere eiland, met mijn eerste flockprobeersel derop :)
stoffen: piekewieke en koekepeertje

En dan was er ook nog het zakske voor de Jomme...

Vwala en nu stop ik met zakskes voor niemand hier nog eens komt kijken wegens
zijn da na weer zakskes op die hunnen blog...


en met dank aan ons Sandy voor de aanschaf van het boek :)
zondag 30 maart 2014

de Collega's afl. 26: Jarige Jomme

Ik werk dit jaar vijftien jaar op hetzelfde bedrijf.
Op onze afdeling hebben we ondertussen al wat vaste waardes zitten dus...

En vandaag is de jomme jarig.  De Jomme...
Van de jomme kan ik veel dingen schrijven maar laat ik het kort samenvatten want gezamelijk zouden wij zelfs nen bestseller kunnen schrijven :)

De jomme is ne persoon me karakter, das 't minste da ge van haar kunt zeggen.  Ze is mijne goeie maat, er zijn weinig geheimen tussen ons... soms botst het wel is maa lang kan da nooit zijn, da zou ons beide schade aandoen... En met de Jomme kan ik gieren, echt gieren... eindeloze fantasie heben we, bedrijfsdichters mogen we onszelf ook al wel is noemen, investigation team... wij doen zowat vanalles naast ons werk.

De jomme was ook het tweede lid op onzen blog, een ganse discussie werd hierover gevoerd... volgens mij is het nog altijd dat ik zei dat ze nie mocht (wegens non-intresse in 't naaigebeure) wat den doorslag gaf om lid te worden :)  Ma kom ze verdubbelde diene dag toch schoon ons ledenaantal.

De Jomme ging in al die jaren van een vrij hoog cijfer op de weegschaal naar een mager cijfer op de weegschaal... mannekes t is een metamorfose echt... ik heb het allemaal zien gebeuren en
het  ergste dat de Jomme hier aan over gehouden heeft is haar koopdrang naar kleding.  Nu ja oke, ik moet hier ook wel  schuldig pleiten zenne maar aan de Jomme daar kan ik echt niet aan tippen.  Die ligt (m)enige lengtes voor.

Zo telde ze vorige week haar jumpsuits en kwam aan een kleine veertig... nie normaal jomme, echt nie ... De rest wil ek nie weten gewoon :))

Maar kom ze ziet er altij goe gekleed uit dat moet ik haar nageven.
Sommige stuks zou ik niet durven (heel soms willen:) dragen, maar zij durft da en t ga haar dan ook echt wel.
Ze komt in allerlei gedaantes... deze week nog als zalm, ma t was ne schone.   Een Aliceke deed ze ook al (alice cooper) en ook da ging, schattig ook al is maar das nie dikwijls want dat woord vind ze echt nie goe matchen met de jomme.

En dan overlaatst... seg van Hie kunde gij veu mij is nikske persoonlijk stikke jong?
Damee jomme vo auwe birthday ...een zakske van van hie, have a nice one !!!
Jomme en van hie - 2010


maandag 24 maart 2014

we zwaaien uit...

voor even dan toch...
Ten eerste...
Inge, ze gaat voor een weekje op zeeklassen. Voor het eerst een hele week zonder ons.
Ik flanste nog vlug een toiletzakje in elkaar. Kleuren zijn vooral afgestemd op de binnenkant, hier niet zichtbaar, limegroen. Sinds ik het boek zo geknipt kocht ben ik in de ban van het ritstasje dat erin staat. En nog meer in de ban van nylonne zwemzakjes, dat is namelijk voorlopig het enige dat ik echt geschikt vind voor de binnenkant. Ik spaarde in de loop der jaren een doos bijeen met wel zo'n 5 à 10 stuks denk ik. Maar in een opruimwoede enkele maanden geleden deed ik die allemaal weg. Hoe stom kunt ge zijn, seg! Dus schuim ik de laatste dagen alle kringwinkels in de buurt af voor nylonne zakskes, ik vond voorlopig een limegroen voor mezelf en een roze nylonne fietstas voor ons Ann. De vriendin van onze oudste verjaart donderdag en ik heb alles klaar voor een toilettas, behalve de binnenkant dus. Rood of wit of lichtblauw, alle tips zijn welkom.En ten tweede...
mijn trouwe vriendje, partner in crime, nee niet ons Ann (had ook wel een goed antwoord geweest)
mijn teerbeminde Bernina 350. Nog vlug personaliseerde ik de handdoeken en washandjes van Inge, alle eer gaat volledig naar hem natuurlijk. Dit afscheid, shame on me, is nog moeilijker dan het eerste, al weken stel ik het uit, maar een onderhoud dringt zich op. 4 lange eenzame avonden zonder hem, zonder zijn vertrouwde geronk. Ik kan niet wachten tot hij weer terug is en ik weer kan losgehen met alle projectjes die tegen dan geknipt klaarliggen.Toen ik met Inge haar valies inpakte stak ze ook nog dit weg


ze maakte het enkele weken geleden, helemaal zelf, schoon eeh!
Tot vrijdag Inge, geniet ervan!

zondag 23 maart 2014

My Boy Lollipop

Yep ook dit hemdje past in mijn hoofd volledig bij het liedje..

De Theo van zonen 09...

Men zegt angst verlamd.  Wel zo iets moet het geweest zijn (in niet zo ernstige mate moet u dit lezen natuurlijk :) want dit hemdje begon ik aan op 12 februari (dat ik dat zo goed heb onthouden is omdat we twee dagen daarna er een weekendje op uit waren).

Het eerste dat misging was de kraag, voor het hoekje inzetten had ik een superrafelig stofje genomen en dat had ik dus niet mogen doen.  Nu bij de tweede poging is het goed gekomen maar dat stofke gebruik ik dus best gewoon NIET meer.
-> moet ge weten dat ik er ooit dit broekje uit maakte.


Ik had het toen Eef aan gedaan voor school... ze kwam 's middags uit school met een gescheurde broek aan haar poep, jawel!!
Maar ik voelde het aankomen en had een reserve bij (een ganse morgen zat ik toen te denken aan 't broekske da kon scheuren).

Dus ik had het allemaal moeten weten he, het schift gewoon supersnel maar ja ik vin da zo'n schoon stofke, moest iemand dit kennen in een dikkere stevigere uitvoering, laat me weten ee!!

Maar dan kwam dus de angst, de staander aan de kraag... uitstellen dat ik dat gedaan heb ge wil het nie weten.  Zeker toen er nog eens bijkwam dat de damespyama's op school gemaakt werden (ik koos voor de kinderversie he).  Ik hoorde de juf in de verte zeggen, mja de volgende keer dat ge dit wilt doen gaan jullie wsl. voor een model gewoonweg zonder kraag.  Toen dacht ik ai neje ik ga da hemdje da al redelijk goe ineen sta toch nie verknoeien ee.

En dus lieten we het nog een weekske langer liggen he.

Maar dit weekend zette ik mij erover, en maakte gewoon da hemdje voor Frits af he seg :).

En ik moet zeggen, een superhandleiding. Goed modelletje, yep das op een zoon zijn lijf geschreven door degene die achter dit patroon zit. :)
Het eerste hemdje waar ik 100% tevreden ben qua model, ja een superpatroon vind ik het.

Ik knip hier gewoon nog een tweede se !!

een folieke: één geel knoopsgat tussen de wittekes


en dan nu op my boy lollipop...


Ga er wel nog een knoopje bijzetten maar hier hadden we even twijfel ik en ons Sandy :)

vrijdag 21 maart 2014

De roze sloef

Jaja Lin, ge hebt het aan uwe rekker, ge staat in ons geheugen gegrift als de roze sloef, daar waren we het unaniem over eens. En tenzij ge nog iets voorhebt met een gele kous of een groene onderbroek gaat ge daar niks aan kunnen veranderen. Maar geneer u vooral niet, draag dit stigma met trots! En geniet van de prijs die binnenkort in je brievenbus valt, een gevulde tas, artisanaal vervaardigd. Uniek ook, wie weet word je wel eens begroet met "ah, daar seh de roze sloef" door een opmerkzame bloglezer.


Echt masaal waren ze niet de reacties, maar bijna allemaal "boenk deroep" heel herkenbaar!
Zoals de reactie van Nat over haar man die de buurman mee binnenvraagd. Man, ge kunt u niet voorstellen hoe dikwijls me het zweet al is uitgebroken al die van mij weer eens zegt : hebt ge onzen boven al gezien? Alsof we hier net wonen, en we wonen hier ondertussen al meer dan 15 jaar. Nat een troostprijs zal ook postgewijs uw richting uitkomen.


En dan onze bloedjes van kinders, hoe lief zien ze eruit als ze 's avonds in hun bedje liggen te slapen.
Maar wees altijd op je hoede, deze teerbeminde hartendiefjes zijn meer dan eens de grootste klokkeluiders. Klaartje, een minidoosje met prulletjes kan misschien enig soelaas brengen als ge weer eens van schaamte niet kunt buitenkomen.


Dames laat een berichtje met jullie adres achter op eefenfrits@gmail.com of op clootssandy@gmail.com

Aan iedereen bedankt voor jullie openhartigheid!


woensdag 19 maart 2014

En Pierre wat gaan ze winnen ??

zo gezegd zo gedaan...

Nee das een beetje overdreven, gedaan is ze nog niet, mogelijk gaat er last-minute nog iet fout natuurlijk en ben ik hier gezien met al een glimp te laten zien van de Joan-tas van elisanna en fyn die naar de winnaar van de wedstrijd: Niets is perfect !!  gaat.

Maar eigenlijk heb ik niks te verliezen he want wat is nu perfect ?!

Dus de prijzenpot is nu gevuld met een tas, voor numero uno met daarin het broodplankje dat we eerder al eens posten en dan e stuk dotted leaf en wat stoffenrestjes...

maar troostprijskes zijn er ook omdat troost toch altij goed doe he :)
Wat die gaan worden, bwaa nog wa denken he 't is nog twee dagen te gaan...

Dus wie nog ne stoot (lees:voorval) heeft meegemaakt de laatste tijd en die wil delen... wees welkom bij de kinnekes cloots, wij lezen dat graag en delen er zelfs prijzen voor uit :))
Maar ook ne gouden tip die hier uitblijft is nog altijd welkom (of zijn die er gewoonweg niet?)

maandag 17 maart 2014

Het zwanemeer

Het is toch godgeklaagd eeh, voor carnaval mocht ik niks zelf maken, het moest iets uit de winkel zijn. Maar nu ze iets voor "den bontenavond" op zeeklassen nodig heeft, vraagt ze of ik geen zwanepak kan maken. Ons Ann bracht een zwanemaskertje mee en dat zou wel het wel doen vond ik. Maar madam wil deze keer de full monty. Sjanske dat ons Ann ook een witte wijde rok bij had, in een zowat gelobt stofke...ping (stel u hier een lampje voor) een zwanekleed zou het worden. Een boa zorgt voor de pluimen!

Het patroon is de betoverende winterjurk uit het grote naaiboek.
Stof uit een rok van H&M, weer een H&M-hack dus.
Boa geleend van Keetie d., bedankt Keetie d.!

zaterdag 15 maart 2014

Blush

voor Eef...  Voor Frits zijn er dingen in de maak hoor. Dit projectje bleef al een tijdje liggen en moest nog voorzien worden van knoopjes maar het werd hogen tijd dat dit af was.

Ik ben was niet zo een fan van pofmouwtjes dus probeerde wat neepkes meer aan de zijkant van de mouwtjes, de volgende keer toch maar zoals het hoort.

Toen het bijna af was zag ik dat dit nen hele nipte ging worden qua lengte. (ggrmbl)  De juf op school heeft het met de overlock afgewerkt zodat ik onderaan niets verloor, waarvoor dank.

Ik maakte het in maat 116, de volgende keer beslist een maatje groter want qua stof en modelleke ben ik echt wel kontent...stof: stoffen van leuvenmamaaa je had gezegd één, twee, drie....vier foto's.... okeee stoppen dus! 

Fijn weekend iedereen !!!

woensdag 12 maart 2014

Stolpplooirok uitgetest

... ja die wou ik ook al een tijdje proberen uit het boek stof voor durf het zelvers.  En zeg nou zelf bloggertjes, dat zijn we toch!  En ook er is een foto waar Emma en Mona in een kringetje staan met hun vriendinnetjes (denk ik) met dat rokje aan beide. Het modelletje is schattig en zowat grappig vind ik als ze klein zijn, dus dat moest getest worden.

Ik heb de rok met een blinde zoom (met de hand jawel) omgedaan omdat hij vrij lang was maar ik graag heb dat hij een tijdje meegaat.  Als ze een groeischeut krijgt kan ik hem dus nog wat uitlaten (of hoe zeggen ze dat eigenlijk?).
En dit was voor mezelf een megaprimeur, ik heb voor de eerste keer een blinde rits kunnen inzetten naar m'n goesting, deftig al zeg ik het zelf, jiehaaa !!!
Het onderrokje nam ik wit.  

Nu ga ik Frits eens moeten voorzien... wordt vervolgd.

Het model was weer in volle form, lachen geblazen (innerlijk natuurlijk want zij meent het serieus he)stofje: veritas

zondag 9 maart 2014

Niets is perfect

Nog even en we moeten een winnaar kiezen.  En niet te vergeten ... Een prijs.
Vorige week vond ik alvast 1 : dit broodplankje
Perfect toch?

En dan misschien de joan van elisanna en fynn?

Als er dus nog iemand wil deelnemen, go for it!

vrijdag 7 maart 2014

Er is er één jarig


Hoera hoera !
En dat vieren wij dat is zij: grote zus (in leeftijd niet in lengte), medeblogger, ons nini, meter, jerommeke, S.

De confetti ligt terug op zolder en dus kon ik eens aan iets anders denken.
Want stel je voor dat ik nu zou binnenkomen op haar verjaardag zonder iets zelfgemaakt vanonder het machien, t zou een afknapper zijn, zeker omdat zij ook
“my partner in naai” is he…  

Dus ik ging op zoek, t moest iets praktisch zijn, een kleed of rok ging ik nu nie ineensteken voor mijn zus, ten eerste zijn alle dingen die ik
voor mezelf al maakte hier amper gedragen en dat dan nog eens wagen voor de oppernaaier in ons midden zou helemaal belachelijk zijn
(kwestie van fijne afwerking zit zij nog  een tandje hoger dan ik nl. of zou dat nu toch aan mijn machine liggen? Binnekort weten we het, met mijn verjaardag schaf ik me hetzelfde machien als zij aan).

Buiten één topje,  juist dat moeten we nog eens laten zien, dat maakten we allebei zelfs in zelfde motief, ander kleurtje,
en is toch enkele keren uit de kast gekomen vorige lente/zomer.

Soit we wijken hier af maar ik ging dus voor iets anders. 

Een keukenschort met bijpassende pannelappen dacht ik.  Twee dagen later had ze een stofje besteld om pannelappen mee te maken.  Idee weg. 
Kopbreker.

En dan, het kwam weer als geroepen… de post van elisanna  Die lanceerde  een tas die ik volledig zag zitten en ik denk S. ook (fingers crossed).
Ik dacht geen risico’s:  geen rits, geen knopen (want dat moet ik aan haar vragen omdat mijn machine dat niet goed doet)…
Na ongeveer 50 keer te hebben gelezen/bekeken  hoe het moest en zowat zeker te zijn dat het ging lukken ging ik op zoek naar stof. 

Ik bracht een combinatie mee uit de plaatselijke winkel hier die plots ook stofjes verkoopt.
Maar ’t was niet mijn volle goesting, wou het schoner, fijner, meer S. (en hopelijk sla ik daar de bal niet mis want in iemand anders z’n plaats denken, man moeilek!)
Dus nam ik mijn stof die ik kocht bij guy’s naaicentrum.  Die stof heb ik al veel bekeken en vind die echt schoon (wederom fingers crossed dat zij dat ook vindt).
Maar dan kwam het, wou nog  een bijpassend stofje vinden… pfffeieuww niet simpel. 
Om een verhaal kort te maken, dinsdag vond ik het bij mooigemaakthaar winkeltje.  Switchen van paspelkleur ook nog effe.

En dan het ineenflansen en echt het mag, MOET gezegd, een superhandleiding, ik ging erdoor gelijk niks.  Eén ding had ik verkeerd begrepen, al was het
supergoe uitgelegd, ik had het gewoon niet gezien J
Dikke merci aan elisanna en fynn en ik koop het boek zeker nu…
Woensdagavond/nacht kon ik  (jaja toen was hij al af, raar voor mijn doen echt J) niet direkt gaan slapen wegens zo’n  jipiegevoeltje… 

En dan kwam het ander gevoel terug opzetten, zou ze het nu wel goed vinden, is die stof nu wel goe bij elkaar, nie te ouderwets?? (ik dacht van niet maar wederhelft doet me weer twijfelen, gggrrr)
en sh.. nog zwijgen tot vrijdag… niet mijn sterkste kant hoor…   maar vandaag mag ik het afgeven, JIPIE!
(Volgens mij weet ze al wat het is:)

Joan voor SandyDe binnenkant


Voorkant


Achterkant


close upkedonderdag 6 maart 2014

Daar is de zon!

't Is dat Inge het kleedje direct zag zitten want anders had het nu ergens in een hoek gelegen.  Het begon al met de paspel in het voorpand, normaal geef ik dan een stiksel onder de naad maar deze keer trok dat op niks, na 2 keer lostornen dan maar op het naadje gestikt. Probleem opgelost...tot dat ik het voorpand op de voering legde, da was zeker 3 cm kleiner! Hoe kan dat? Verkeerd geknipt? Bijlange nie! De stof was gekrompen bij het strijken van de paspel. Nu moet ge weten dat maat 152 uit SVDHZ te klein is voor Inge dus had ik dat patroon wat aangepast maar daar bleef niks meer van over, gelukkig is de mouwuitsnijding wat dieper. Een eerste pasbeurt leverde een dolenthousiaste Inge en een opgeluchte mama, het kleed past, maar er was toch nog iets...
Een dag later zag ik het, de taille was te laag , nog een rondje lostornen, grrr, stukje ervantussen en weer ineenstikken.
Zoals je ziet stond ze nogal zot deze namiddag!
Stof : Mon Depot, krimpt wel in de breedte dus de stof wassen of strijken VOOR het knippen en niet aan beginnen als een kieke zonder kop :-)

woensdag 5 maart 2014

Daar is de lente!

In de Ottobre lente 2014 staat een romantisch bloesje, blauw met bloemetjes. Een speurtocht op het internet naar dit stofje leverde niks op, veel romantische bloemetjes dat wel, maar er word viscose aangeraden omdat dit mooi soepel valt. Dan maar met wat tegenzin de stof genomen die ik kocht op de zuidmarkt in Brussel, ik had Inge al onder lichte dwang meegenomen dus bij het kiezen van de stoffen mocht ze ook haar zegje hebben, maar mijn ding was het niet dat stofje. Maar wel viscose en soepelvallend! En zo weet ik weeral waarnaar ik moet zoeken zondag op het stoffenspektakel in Antwerpen want dit bloesje wil ik nog wel eens maken.


maandag 3 maart 2014

kwek kwek kwek (met nieuwe foto)


Aan deze pyjama begon ik vorige zomer maar toen bleek dat hij toch nog te groot was bleef hij liggen. Tot nu dus, ik ben wat aan het opruimen en afwerken. Over de titel moest ik niet lang nadenken :-) na de vorige post !


Na commentaar van iemand wiens naam ik niet zal noemen, maar wel begint met een A en eindige op een N :-) heb ik een meer flatterende foto van Inge genomen. En heb ik ook plechtig beloofd om het beige gordijn niet meer als achtergrond te gebruiken. Ik moet duidelijk wat meer aandacht besteden aan de combinatie achtergrond/stofkes want over mijn vorige post met de groene jurk op de groene achtergrond kreeg ik ook al een opmerking van mijn halve trouwboek deze keer.
Het stofje is een couponeke van bij stoffen Van Leuven. 
Het patroontje is een burdapatroon.

zaterdag 1 maart 2014

Pok pok pok

Pedeik

In school was het volgende project een pyama maken.  Ik besloot de kinderen te voorzien van en nam het patroon van joe en alice.  Voor El Fritso nam ik de vier jaar.  Die blijkt nog groot genoeg maar hij is nog maar drie dus dat zit ok. (maten gaan 2-4-6-)


De volgende zijn nog in de maak!
Stofjes komen van bambiblauw.
El Fritso himself...don't ask :)