woensdag 27 november 2013

Christmas DIY Ornaments SWAPDit jaar neem ik het projectje van elkedagzaterdag voor mijn rekening. Met veel plezier zelfs !
Morgen vliegen deze uiltjes uit, naar het verre Nederland.DE KERSTKAART

Eigenlijk is het nog te vroeg (eerst moet sinterklaas gepasseerd zijn om volledig voluit te gaan) voor kerst... 
Maar omdat er al meerdere bloggers in kerststemming geraken horen ook wij in de verte al de jingle bells en hohoho's schallen.
Tijd om te brainstormen over de jaarlijkse kerstkaart die wordt uitgestuurd door de Goossens-Clootsclan.
Om u een idee te geven van hoe deze kaarten er uit zien krijgt u een overzicht van de vorige edities,
wie de nieuwe kerstkaart wil ontvangen in de bus - Let us know -, 

Wij denken alvast na over editie 2013  (En ik probeer de man des huizes ook al in lichtelijke kerststemming te krijgen zodat hij tijdeg aan de kaart begint :) hohohhoooo
zaterdag 23 november 2013

Vegar de Viking

Vandaag is het feestje van mijn vriend zijn petekind, Vegar.  Toen zijn maat, genaamd Kim, wist dat hij een zoon verwachtte wou hij een naam die niet voor zowel meisjes als jongens zou kunnen dienen... Aangezien hij dit niet zo leuk vindt aan zijn eigen naam :-)
Dus werd het voor zijn zoon de stoere vikingnaam Vegar.  Bij zijn geboorte ontwierp mijn vriend dus het onderstaande kaartje, 
En vandaag wordt hij twee en krijgt hij een stoer vikingdekentje !!


stof: lanalotta

vrijdag 22 november 2013

Heeeeelp !!!


We heb jullie hulp even nodig voor het volgende :
een tijdje geleden zagen we op een blog mooie zelfgemaakte retro pannenlappen, dezelfde stof zagen we even daarna op het stoffenspektakel in Mechelen, maar dan wel geplastificeerd. De stof is een soort patchwork, vierkantjes dus met retro-bloemen en er komt vooral oranje in.
Laat dit bij jullie een belletje rinkelen, laat het ons dan weten, we zitten onze schaarse en kostbare naaitijd immers te verdoen aan deze hopeloze zoektocht.
De eerlijke vinder of de eigenaar van deze blog wordt beloont !

maandag 11 november 2013

Een glimp

Hier ben ek al terug zenne, en dat van die wonderlijke creaties… ge moogt gerust zijn dat er hier ook wat word afgeklungeld en geklunst.

Ik denk niet dat er onder onze lezers (als die er dan al zijn) veel bijna 2-jarigen zitten maar voor de zekerheid toon ik hier toch maar een glimp van de kadootjes die liggen te wachten. De opmerkzame Kinnekes Clootsfan (ne fan zeg, 't zou wa zijn) herkent hier zeker het seasamstraat figuurtje Elmo, en dat we sesamstraatzotten zijn dat komt later nog wel terug.


De Charlie
Oranje stof Modecoupon
Elmostof Miss Tiggr

                                                       
                                             Stof, paspel en fleece Modecoupon


Nen ezelstoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Onder dit motto maakte ik dus dit kleedje.  Het eerste was voor de vuilbak, ik had het patroon verkeerd overgenomen!! Hoe ist mogelijk zult u denken als u dit ziet want het is de eenvoud zelve, mja ik Kan da!  Terwijl kinneke cloots medeblogger, naar mijn bescheiden mening (en ze graag het nie graag hebben dat ik dat hier zet, hopelijk post ze hierna nog iets :-)) wonderlijke kreaties maakt keer na keer... heeft dit kinneke cloots nogal eens last van de bal compleet misslaan. Enfin nie getreurd en vooral nie opgeven, dit vrolijk herfstkleed is dus wel gelukt... oef! Uit de knippie en zelfs met hetzelfde stofje dat vond ik op het stoffenspektakel in Antwerpen... Den test gaat ge nooit te zien krijgen in ieder geval.
zaterdag 9 november 2013

Pyamaschaarste

Naar het schijnt is er een nijpend tekort aan pyamas in Bornem.
Bij deze…
Bovenstuk uit zelfgemaakte kleertjes 2
Broek uit Burda Kids 2013
Gestreepte stof : een couponekke van het stoffenspektakel
Effen stof uit mijn voorraad
En ik gebruikte voor het eerst kamsnaps


afgekeurde bloes

Dat de kinnekes van de kinnekes Cloots er zo hun eigen goestingskes op nahouden kon u hieronder al zien en daarom wil ik u deze ook niet onthouden. Ondanks dat ze de stof en het model zelf heeft gekozen kan deze bloes Inge niet bekoren, de negatieve commentaren van broers en papa zullen daar ook wel voor iets tussenzitten. Dus zal deze bloes waarschijnlijk weinig of niet uit de kast komen tenzij ik een paar pedagogisch onverantwoorde trukken zou gebruiken in de vorm van chips of chocolade.


woensdag 6 november 2013

Uit den Burda

Aan dit kleedje begon ik een tijdje geleden, het is te vinden in den burda06/2013. Omdat ik niet content was met de grote opening achteraan bleef het liggen maar deze week deed ik er een rits in achteraan en de rek deed ik gewoon met rekbare draad in plaats van de stukjes beleg met rek tussen.  
Het stofje vond ik bij modecoupon sint niklaas.
Eef deed deze morgen liever haar prinsessenkleed aan...


toch een turnoefeningske (beetje wazeg ahumm) ...


Een Metermaid SuperkleedDe stof lag al maanden te wachten om te worden gebruikt, werd meerdere keren bovengehaald en teruggelegd, maar deze keer was het raak. Medeblogger Kinneke Cloots eerste in rang, nam het mee uit mijn kast na de aankoop van het boek zelfgemaakte kleertjes 2.  Ze maakte het jurkje Babette en dit gaf een pracht van e kleed voor Eef.
Zij vindt het haar prinsessenkleed en bij het passen zei ze ooh mama dat ruikt naar meter... zaleg :-)


Schoon he, wij zien hier al uit naar het volgende stuk van de meter :-)