vrijdag 27 september 2013

Het leven zoals het is...

De nieuwe computer die na een week de geest geeft daar begon het mee. Een accidentje op de parking. Een dochter die even niet mee is met rekenen en diep in haar eer gekrenkt en in tranen thuiskomt na een stemronde in de klas. Een immer sportieve zoon die 2 maanden moet rusten met een pijnlijke rug. Het kan verkeren, maar dit kinneke Cloots zou haar naam niet waardig zijn als ze zich daar zou door laten hangen. Een nieuwe nieuwe computer staat weer te blinken in de living, de kras op de auto zie je alleen als je het weet, buiten dat ene punt heeft de dochter een mooi rapport en een weekend met 2 feestjes en de zoon begint dapper aan 2 maanden kiné en staat nog een leuke zondag (verjaardag) te wachten. Als ik nu nog mijn kodak terugvind kan ik daar een paar leuke foto's van nemen en iets posten over mijn laatste nieuwe maaksel.

donderdag 19 september 2013

3 JAAR FRITS

Morgen wordt zoonlief 3 jaar. Zoals bleek uit de vorige post was ik minder enthousiast om mijn machien boven te halen en opnieuw zakjes te beginnen naaien... 
Ping! Idee, de man des huizes, ook wel een creatief brein als hij begint, even aanspreken en wijzen op de verantwoordelijkheid die af en toe moet genomen worden, ook voor dit soort jobkes...
En yep het werkte, ziehier het resultaat.
Frits kan aan zijn dag starten morgen!donderdag 12 september 2013

Vier Eef !

Vandaag werd onze oudste dochter (ja dit zou ze super vinden de oudste) vier jaar.  Dus kwam ik een tijdje geleden op het idee dat ik iets leuks moest maken voor haar klasgenootjes die dag... Ik ging op zoek en vond bij elisanna het knikkerzakje. Dit paste ik een beetje aan (wegens slordigheid in afwerking soms en bij dit zakje is het zowiezo deftig) met elisanna's snelle cadeauzakjes. Nou ja snel kon je dit bij mij niet noemen, blijkt dat Eef met 24 kinderen in de klas zit dit schooljaar! Had ik dat geweten seg en dan moesten de zakjes nog gevuld worden. Doe ik toch "even" met zelfgemaakte koekjes. 
Nou volgende week is Frits jarig en hij heeft maar 11 klasgenoten, jihaaa... toch ga ik dan opteren voor gekochte koekjes denk ik zo.
Van meter (u beter bekend als medeblogger Sandy, Jeroom voor de insiders) kreeg ik te horen dat mijn dochter er op stond om alle zakjes persoonlijk te overhandigen aan de klasgenoten en niemand zijn zakje zelf mocht nemen. Lachen.
't Zit er even op, volgende week is de "jongste" jarig, ik moet nodig de machine weer boven halen die sinds gisterenavond wegstaat!voila, en een specialleke voor de jarige (in de zakjes stak ik een plastiek zakje voor de koekjes kwestie van hou het proper)woensdag 11 september 2013

Menina tas

Een tijdje geleden toen de kleerkast van Inge voorzien was voor een zomer die tot in december duurt (buiten zelf maken koop ik ook af en toe :-) iets), waagde ik me eens aan een niet-kledingstuk. Bij haar vond ik dit schattige tasje, ik printte het patroon en de eerste versie (niet op foto) maakte ik voor Eef. Daarna vergrootte ik het patroon wat en maakte  deze voor Inge.Stof en paspel : modecoupon
Knopen : Maison Doreézondag 8 september 2013

Oh yes we love flowerstofjes

Ook ik "ahum" pak uit met de eerste herfstrok...
't Is te zeggen... Wat een bevalling, ik nam een patroontje over van een rokje dat ik had gekocht en ik goed vond zitten, op haar twee jaar, dus dat werd wat aanpassen. Gevolg: foefelaree.... maar met het uiteindelijke resultaat valt goed te leven en de drager van dit stuk was in ieder geval enthousiast toen ze het aandeed voor de foto's. 
Het werd een gevoerd rokje met platte plooien en ritsje aan de zijkant,aan de onderkant een paspel in goudkleur, 
even draaien...


t-shirt: stones&bones
schoenen: choosme
het stofje: geheugen laat het helaas afweten

vrijdag 6 september 2013

Herfstrokje

Mijn eerste stuk voor de herfst is een feit!!!
Het patroon komt uit de Ottobre herfst 2013, het rokje heeft 2 plooien vooraan en de zoom werkte ik af met een goudkleurig sierstiksel. Het stofje kocht ik op de Zuidmarkt in Brussel. De maten van de Ottobre zijn nogal groot, zo maakte ik voor mijn grote 9-jarige dochter gewoon maat 134, als ik iets koop is dat al maat 152. De vest is van Tumble and dry, de kousen zijn van Van Hassels en kocht ik bij Le Duc outlet.

Bij gebrek aan bijpassende schoenen hebben we de foto's binnen genomen.

Kouder weer op komst?

Nadat eerst mijn zus dit model uitprobeerde op een kaptrui voor El Fritso (toon ik later nog wel eens), durfde ik ook aan eentje beginnen en maakte dit exemplaar voor Eef.  De stof gebruikte ik omgekeerd, idee van wederom zus, alias medeblogger Jeroom, en goedbevonden.
Lekker warm en zacht ziet hij er uit (en is hij ook) en met roze kap, van belang voor een bijna vierjarige!  Patroon uit stofvoordurfhetzelvers.
Broekje erop is niet echt bijpassend wegens zijnde short... dinsdag 3 september 2013

Grrr

Nog steeds geen vooruitgang, gekluns en geklungel, bestaat er zoiets als EHBblogproblemen?